Na izbore radije samostalno nego s Beljakovim HSS-om

Evo primjera iz općine Nova Kapela u Brodsko-posavskoj županiji. Vrlo uspješni dosadašnji općinski načelnik Ivan Šmit, odlučio je “prelomiti” i više ne trpjeti ono što stranačkom člčanastvvu čini Krešo Beljak predsjednik HSS-a. Sve je vrlo iskreno i otovreno rekao u svojoj objavi na Facebooku te naišao na velike simpatije stanovništva svoje općine ali i puno šire. Tu objavu prenosimo u integralnom obliku:

“Poštovani mještani Općine Nova Kapela,

za mjesec dana pred nam su lokalni izbori na kojima birate članove općinskog vijeća te načelnika Općine Nova Kapela.

Na ove izbore pred Vas izlazim kao nestranački, nezavisni kandidat. Vjerojatno se pitate zašto ovaj puta kao nestranački, bez potpore stranke.

U zadnjih 5 godina, od kada je predsjednik HSS-a Krešo Beljak, primjetan je radikalan odmak u lijevo gdje mnogi članovi primjećuju da je HSS postao ljeviji i od SDP-a. U mnogim izjavama predsjednika HSS-a Kreše Beljaka puno više dominiraju teme kao što su legalizacija marihuane, Thompson, UDBA a ne problemi sela, ruralnih prostora te poljoprivrede.

Nažalost u zadnjih 5 godina mnogi članovi HSS-a su izbačeni (Marijana Petir, župani zagrebački i koprivničko-križevački te mnogi načelnici i gradonačelnici), a još više nas, istaknutih HSS-ovaca, na ove izbore izlazimo kao nezavisni kandidati kao znak neslaganja sa ovakvim politikama.

Druge stranke me ne zanimaju i na ove izbore izlazim kao nestranački, nezavisni kandidat samo sa svojim imenom i prezimenom i svim onim projektima koje sam, zajedno s Vama, realizirao u zadnjih 8 godina.

Općina smo okrenuta EU fondovima, demografskim mjerama potičemo ostanak mladih, a pri gradnji komunalne i društvene infrastrukture trudimo se jednako ulagati u sva naselja naše općine.

Potrudit ću Vam se u sljedećih mjesec dana predstaviti rezultate rada zadnje četiri godine te glavne ciljeve za sljedeći mandat!

Srdačno Vaš, Ivan Šmit”

DEMOS MEDIA Foto A.Brađašević DEMOS MEDIA