Novih 47 milijuna kuna za razvoj Zagrebačke županije

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u Velikoj Gorici uručila četiri ugovora iz dva poziva korisnicima s područja Zagrebačke županije

Riječ je o projektima iz ITU mehanizma, VG Poduzetnički inkubator i Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna od čega je 38,18 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ministrica Tramišak kazala je kako će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno značajno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području Velike Gorice. „Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije“, rekla je ministrica Tramišak. Ministrica Tramišak u obraćanju medijima osvrnula se i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture. „Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“, izjavila je ministrica Tramišak te dodala kako je na području Zagrebačke županije iz europskih fondova ugovoreno više od četiri milijarde kuna u razdoblju 2014.-2020. „Ravnomjeran regionalni razvoj nešto je što često ističem u svojim govorima. Upravo europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju“, zaključila je ministrica Tramišak. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije preko općina, gradova i županije financira značajne projekte za razvoj kvalitete života na prostoru Zagrebačke županije.

„Jedna od takvih situacija je upravo danas jer su se potpisali ugovori vrijedni 47 milijuna kuna od čega je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava. To će sigurno doprinijeti kako razvoju kvalitete poduzetništva na prostoru Velike Gorice, ali i biciklističkih staza na prostoru tri općine koje su potpisale ugovore“, rekao je zagrebački župan.

Detaljnije na LINKU

DEMOS MEDIA izvor teksta i fotografije: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU