Osvojite Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2021.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je danas natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2021“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2021).
 
EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU.
 
Ova nagrada pokrenuta je 2006. godine kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama. U natječaju za dodjelu nagrade sudjeluju 27 država članica Europske unije, Ujedinjeno Kraljevstvo i zemlje pridružene COSME programu EU-a za poticanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća.
 
Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.
 
Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za „EEPA 2021“ nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije, podupiranje internacionalizacije poslovanja, podupiranje održive tranzicije te odgovorno i uključivo poduzetništvo.
 
Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje dvije godine, ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.
 
Sve potrebne informacije vezane za natječaj i prijavu nalaze se u Operativnom priručniku Europske komisije. Više detalja i na LINKU

DEMOS MEDIA