Alex Ognjena: ‘Nemam nikoga, ne trebaju mi drame i stresovi! Radije sam solo, tako će i ostati’

Alex Ognjena: ‘Nemam nikoga, ne trebaju mi drame i stresovi! Radije sam solo, tako će i ostati’

Ne može se to reći sa 37? Pa ja se ponekad osjećam kao da imam 80 i nešto… Imam kuću, dijete, svoja dva psa, mačku. I zašto bih sad tražila nekoga tko bi se malo igrao, kaže pjevačica

Alex Ognjena (37), pjevačica poznata po svojim humanitarnim akcijama i kontroverznim performansima, otkrila nam je kako izgledaju njezina jutra.

– Pa već dugi niz godina mi je ujutro kad ustanem prvo na pameti moj sin. Njemu prvo napravim doručak, onda popijem svoje tablete, a nakon toga slijedi umivanje. Malo se gledam u ogledalo jer se često razočaram odrazom – smije se Alex, te dodaje:  

– Nakon toga vozim sina u školu. Dobro se zakamufliram s ‘hudicama’ i sunčanim naočalama da me nitko ne prepozna jer sama sebi izgledam koma dok se ne ‘namontiram’.

Kad se vrati kući mora, kaže, prileći iz zdravstvenih razloga.

– Prvih sat vremena nakon tableta ne smijem ništa jesti, pa nakon što se vratim kući – legnem i čekam da prođe tih 60 minuta, a onda se dobro nakljukam šećerom. Najdraži doručak mi je slanac s Linoladom. U tome se davim, a s obzirom na to da sam veganka, ako dan prije nisam jela proteine, dodam u slanac i namaz od kikirikija.

FOTO: INSTAGRAM

Drage su joj i druge slano-slatke kombinacije poput prženih krumpirića i sladoleda ili čipsa i čokolade. No u sinove obroke, naglašava, ulaže više truda.

– Samo da se zna, dijete mi ipak jede zdravo – kaže Alex.

Dodaje da njezin šesnaestogodišnji sin nema nikakav problem s imidžem koji gradi u javnosti. 

– Sa sinom razgovaram o svim svojim potezima, projektima i planovima. On zna sve, u sve je upućen i slaže se sa svim. Ja već 15 godina radim humanitarne akcije i u početku one nisu imale ni blizu ovakav odaziv, no kad sam odlučila promijeniti pristup, stvari su se promijenile i on zna da ja nisam nikakva d*olja. 

Nikad zbog njezinih istupa nije, kaže Alex, imao problema. Ne želi otkrivati njegovo ime jer mu ne želi narušavati privatnost. No njegovi prijatelji znali su tko mu je mama, a predavala im je i ples. Ipak, s roditeljima je u početku ipak bilo zanimljivih situacija. 

– Na početku je, priznajem bilo malo nezgodno. Sjećam se da sam jednom došla na razgovor, pričalo se o tome kako su se oko škole počeli skupljati narkomani, a pojavila se droga i u školi, pa su odjednom svi uperili poglede u mene, kao da sam ja diler. Valjda zbog tetovaža. Smiješno mi je to bilo. No ubrzo su i roditelji promijenili stav. Tako da sam brzo postala sam predsjednik roditeljskog vijeća, prvo u razredu, a onda i na razini škole. 

FOTO: INSTAGRAM

Odnos sa sinom je skladan. No ljubavni odnosi, kaže Alex, više ne dolaze u obzir. 

– Nemam nikoga, a tako će i ostati. Nakon ove posljednje veze osjećam se izigrano. Ne želim se više upuštati u tako nešto. Ne trebaju mi drame i stresovi i radije ću biti solo. Meni to stvarno nije problem. Život je lijep, pa ne treba mi muškarac da budem sretna – kaže. 

Na pitanje kako može donijeti takvu odluku s 37 godina, ima spreman odgovor. 

 – Ne može se to reći sa 37? Pa ja se ponekad osjećam kao da imam 80 i nešto… Imam kuću, dijete, svoja dva psa, mačku. Sve sam u životu postigla sama. Nikad nisam imala sponzora. I zašto bih sad tražila nekoga tko bi se malo igrao? – odlučno će Ognjena. 

Što se budućih projekata osim humanitarnih akcija tiče, Alex najavljuje nove provokacije, no s glazbom će pričekati neka bolja vremena. 

– Trenutačno ne radim pjesme, s tim bih samo bacala novac, ali radit ću neke umjetničke projekte i bit će provokacija… – najavljuje Ognjena. Ako je suditi po posljednjima, materijala za nove rasprave neće nedostajati.