26. obljetnica VRA BLJESAK u Okučanima

Prenosimo aktualno priopćenje sa službenih stranica Ministarstva obrane RH.

Sukladno aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ovogodišnje obilježavanje VRO Bljesak provest će se uz sukcesivni dolazak izaslanstava

U Ministarstvu hrvatskih branitelja, u ponedjeljak 26. travnja 2021. održan je sastanak na kojem se razgovaralo o detaljima obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Bljesak, koja će se održati 1. svibnja u Okučanima.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Ureda predsjednika Republike, Ureda predsjednika Hrvatskog sabora, Ureda predsjednika Vlade, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, načelnik općine Okučani te predstavnici Vojnog ordinarijata, Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Sukladno aktualnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kako bi se osiguralo poštovanje svih nužnih epidemioloških mjera i ograničenja, ovogodišnje obilježavanje VRO Bljesak provest će se uz sukcesivni dolazak izaslanstava, kao što je to bio slučaj na drugim službenim komemoracijama u posljednje vrijeme.

Time se osigurava odavanje počasti hrvatskim braniteljima na što dostojanstveniji način uz istodobno pridržavanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Protokol sukcesivnog polaganja vijenaca započet će u 9 sati s razmacima od 30 minuta, a nakon odavanja počasti predviđene su izjave za medije.

Svečano obilježavanje 26. obljetnice VRO Bljesak moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji, a sveta misa zadušnica služit će se u crkvi Sveta Mati Slobode u Zagrebu u 17.30 sati, nakon čega je polaganje vijenac kod Kapelice Pieta Croatica.

DEMOS MEDIA