Video: Rimac na zrakoplovnoj pisti testirao C_Two pa se utrkivao s Porscheom Taycanom Turbo S!

Video: Rimac na zrakoplovnoj pisti testirao C_Two pa se utrkivao s Porscheom Taycanom Turbo S!

Na nezagrijanim cestovnim gumama Michelin pilot Sport predserijski Rimac C_Two četvrt milje prelazi za 8,45 sekundi

U sklopu testiranja predserijskog modela i u svrhu isprobavanja trenutnih mogućnosti svog hiperautomobila C_Two u realnim uvjetima kako bi dobio podatke za konačno podešavanje, Mate Rimac je na pisti Zrakoplovno Tehničkog Centra u Velikoj Gorici “odradio” zanimljivu neslužbenu utrku. Video je spontan i snimljen u ležernom “vloggerskom” stilu i vrlo je zanimljiv. Piše autoklub- jutarnji

Naime, za volanom svog C_Two Rimac je na crtu stao protiv također električnog Porschea Taycan Turbo S koji postiže 750 KS i 1050 Nm najvećeg okretnog momenta, a kako je završio taj ogled provjerite u snimci koju je objavio na YouTube kanalu kompanije.

Rimac pritom objašnjava kako utrka ubrzanja protiv Porschea nije upriličena kako bi se vidjelo koji je automobil brži, već koliko je zapravo impresivno ubrzanje modela C_Two koji će za koji mjesec kad krene izrada serijskih primjeraka (pod novim imenom koje Mate još ne otkriva), raspolagati s 1914 konjskih snaga i 100 km/h iz stajanja hvatati za 1,9 sekundi.

Kao što je i bilo najavljeno još 2018. na premijeri prototipa u Ženevi, serijski C_Two će biti automobil s najboljim ubrzanjem na svijetu koji je sposoban priječi četvrt milje ispod 9 sekundi.

Kako možemo vidjeti u videu, na nezagrijanim cestovnim gumama Michelin pilot Sport predserijski Rimac C_Two četvrt milje prelazi za 8,45 sekundi što je bitno bolji rezultat od 9,4 sekunde s kojim Bugatti Chiron drži trenutni svjetski rekord za četvrtinu milje.

Međutim do 100 km/h trebalo mu je 2,4 sekunde – “Automobil još uvijek nije dovršen, i još uvijek ima prostora za napredak. Primjerice Launch Control još uvijek nije ugrađen”, kaže Rimac u videu.

Govori i o tome kako je rezultat ubrzanja na četvrt milje vrlo važan za hiperautomobile poput C_Two zbog čega su se i našli na pisti u Velikoj Gorici, no dodaje i kako je C_Two stvoren i da impresionira radom Torque Vectoringa i famoznog Drift Moda te svakodnevnom uporabljivošću.

Dok je “fino podešavanje” Rimčeva hiper automobila ovih dana u završnoj fazi, jedva čekamo serijski model koji će biti finaliziran za koji mjesec…