Župan Danijel Marušić obišao je danas završene radove energetske obnove na Srednjoj medicinskoj školi i Obrtničko-tehničkoj školi u Slavonskom Brodu…

Župan Danijel Marušić obišao je danas završene radove energetske obnove na Srednjoj medicinskoj školi i Obrtničko-tehničkoj školi u Slavonskom Brodu…

Župan Danijel Marušić obišao je danas završene radove energetske obnove na Srednjoj medicinskoj školi i Obrtničko-tehničkoj školi u Slavonskom Brodu.

U Srednjoj medicinskoj školi, u pratnji ravnateljice Jelene Jelinić – Bošnjak, župan Marušić upoznao se s tijekom i učincima provedene energetske obnove, ali i s ostalim materijalno-tehničkim ulaganjima Brodsko-posavske županije u opremu za izvođenje nastave. Podsjetimo kako je energetskom obnovom ova slavonskobrodska srednja škola iz energetskog razreda D prešla u energetski razred A.

Godišnja emisija CO2 smanjena je za 80 % dok je ukupna cijena grijanja smanjena za čak 82%. U sklopu energetske obnove povećana je toplinska zaštita vanjske ovojnice zgrade i zamijenjena vanjska stolarija. Također zgrada je priključena na prirodni plin za koji je provedena instalacija, ugrađeni su plinski kondenzacijski kotlovi kao i termostatski ventili na postojeće radijatore te sustav daljinskog očitanja potrošnje toplinske energije. Postojeće halogene svjetiljke zamijenjene su LED rasvjetom. Izvođač radova bila je tvrtka Geo-Gigant d.o.o. Iz Slavonskog Broda dok je nadzor vršila tvrtka SBiro također iz Slavonskog Broda. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove je 2.964.046,42 kuna od čega je 1.813.021,30 kuna iznos bespovratnih EU sredstava.

Završeni radovi energetske obnove Obrtničko-tehničke škole koje je, u pratnji ravnateljice Anite Holub, danas također obišao župan Danijel Marušić pridonijeli su da ova srednja škola iz energetskog razreda D prijeđe u energetski razred A. U sklopu energetske obnove povećana je toplinska zaštita vanjske ovojnice zgrade, zamijenjena je vanjska stolarija te izgrađen priključak prirodnog plina i ugrađeni plinski kondenzacijski uređaji. Na postojećim radijatorima ugrađeni su termostatski ventili a ugrađen je i sustav daljinskog očitovanja potrošnje toplinske energije. Postojeće neučinkovite svjetiljke zamijenjene su LED rasvjetom. Energetskom obnovom smanjena je energija za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini za 76,8 % a godišnje emisije CO2 smanjene su za 76%.Radove energetske obnove izvodila je tvrtka Vukojević gradnja iz Slavonskog Broda dok je nadzor vršila tvrtka SBiro. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove je 5.378.694,05 kuna od čega je 3.280.247,35 kuna iznos bespovratnih EU sredstava.

U sklopu današnjeg obilaska župan Marušić obišao je i frizersko-kozmetički praktikum Obrtničko tehničke škole koji uvelike doprinosi kvalitetnoj realizaciji nastave i stjecanju praktičnih znanja kod učenika. Za ovaj Praktikum Brodsko-posavska županija izdvojila je 600.000 kuna vlastitih sredstava s ciljem podizanja obrazovnog standarda.

DANIJEL MARUŠIĆ