Velik porast broja novozaraženih i u Primorsko-goranskoj županiji, u KBC-u Rijeka preminulo osmero ljudi…

Velik porast broja novozaraženih i u Primorsko-goranskoj županiji, u KBC-u Rijeka preminulo osmero ljudi…

Hrvatska je u utorak imala 1797 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminule su 52 osobe.

* u bolnicama 2263 ljudi, od toga na respiratoru 261 pacijent 

* ukupan broj zaraženih od početka pandemije 324.833

* ukupno preminulo 6957 osoba

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu: 

9:39 Zadarska županija ima 93 nova slučaja zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 634 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 1861 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 66 bolesnika od kojih je 11 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 31 pacijent. Jučer je županija imala 71 novi slučaj zaraze. Javlja Dnevnik.hr

9:34 Istarska županija ima 11 novozaraženih, a ispitano je 710 uzoraka briseva na COVID-19. Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 115 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 2263 osoba. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su 73 osobe, a od toga se 6 osoba nalazi u respiracijskom centru. Istarska županija i jučer je imala 11 novozaraženih. 

9:27 Na području Primorsko-goranske županije novozažene su 283 osobe, 136 je ozdravilo, a u KBC-u Rijeka umrlo je osam njih s covidom-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Prošlog dana testirano je 1376 uzoraka, a od njih je pozitivno bilo 20,7 posto. U PGŽ je sad 2508 aktivnih slučajeva bolesti. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka se od covida se liječi 197 pacijenata, od kojih na respiratoru devet. U sekundarnom covid centru PGŽ u opatijskoj Thalassotherapiji su 33 pacijenta. Jučer je županija imala 182 nova slučaja zaraze. 

9:24 Na Zagrebačkom velesajmu nastavljeno je masovno cijepljenje, a cijepi se Pfizerom. Planirano je cijepljenje više od 4000 ljudi.

9:17 Virovitičko-podravska županija ima petero novozaraženih osoba. Testiranih je bilo 48. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 36 COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC-u Osijek su dvije osobe s područja županije, obje na respiratoru. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazila se je 3.851 osoba, a stotinu i dvadeset ljudi, preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19. Jučer je županija imala troje novozaraženih. 

9:05 Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije objavio je plan organizacije cijepljenja zaposlenika iz prioritetnih djelatnosti. Napominju da nastavljaju s drugom i trećom fazom cijepljenja te da će ovog tjedna u Zametskoj dvorani i ispostavama biti utrošeno više od 7500 doza cjepiva. Pokrenuli su postupak prijave radnika zaposlenih u poduzećima/ustanovama gospodarskih djelatnosti. 

Realizacija ovog modela treće faze procjepljivanja odvijat će se putem poziva kojeg će NZZJZ PGŽ slati elektroničkom poštom poduzećima/ustanovama iz prioritetne skupine, a dostavljeni podatci bit će uvršteni u bazu na osnovu koje će se, kada budu osigurane dovoljne količine cjepiva, pozivati zaposlenici na cijepljenje, priopćili su. 

Iako prijavljivanje za cijepljenje putem poduzeća/ustanova ne zaustavlja prijave preko liječnika obiteljske medicine ili platforme cijepise.zdravlje.hr, osobe koje budu cijepljenje ovim putem automatski se brišu iz ostalih baza, objasnili su iz Zavoda.

8:38 Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno je 44 novih slučajeva bolesti. Na području županije trenutno je aktivno 310 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 29 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 58 osoba.Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 172 uzorka, a od početka epidemije provedeno je ukupno 27.081testiranja. Jučer je županija imala 53 novozaraženih. 

8:22 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 70 novih slučaja zaraze koronavirusom. U Općoj bolnici Bjelovar trenutno su na liječenju 42 pacijenta zaražena koronavirusom od kojih je njih 5 na respiratoru, a na opservaciji je 7 pacijenta. U posljednja 24 sata jedna osoba preminula je s koronavirusom. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 757 osoba. Županija je jučer imala 12 novozaraženih. 

8:02 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji  obrađeno je 212 uzoraka, od kojih je 36 pozitivnih. Požeško-slavonska županija jučer je imala 67 novopozitivnih.

8:00 Sisačko-moslavačkoj županiji danas je 40 novozaraženih
osoba
. Radi se o 26 osoba iz Siska, po tri iz Lekenika, Martinske Vesi i Sunje, po dvije iz Hrvatske Kostajnice i Popovače te jednoj iz Novske. Županija je jučer imala 76 novozaraženih.

7:35 Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš razgovarao je s koordinatoricom za cijepljenje HZJZ-a Marijom Bubaš o tome može li se do kraja lipnja postići dinamika od 35 tisuća cijepljenih na dan, kao i o nepravilnostima na platformi Cijepise.