Zašto stanje u KBC Sestara milosrdnica postaje afera?

Zašto stanje u KBC Sestara milosrdnica postaje afera?

Nakon sinoćnjih TV priloga u kojima se govorilo o teškom stanju na odjelu radiologije, danas na INDEX HR, priča “Dr. Kalousek za Index: Dijana Zadravec stopirala zahvate kojima smo spašavali živote”– Tu se navodi uz ostalo:

Pacijenti s ishemijskim moždanim udarima i aneurizmama posljednjih su godina uspjeli preživjeti zahvaljujući endovaskularnim zahvatima koje zajedno sa svojim timom izvodi intervencijski neuroradiolog dr. Vladimir Kalousek u KBC-u Sestre milosrdnice, koji je za Index otkrio kako je njegova nadređena Dijana Zadravec stopirala takve zahvate i time, kako kaže, ugrozila živote pacijenata.

Dr. Kalousek: Pacijenti bi bez ovih operacija umrli ili ostali invalidi

Dr. Kalousek koji je 2013. pokrenuo program neurointervencije i izvođenje ovih operacijskih zahvata (ubodom kroz preponu na nozi obavlja se zahvat na mozgu), bez kojih pacijenti ne bi preživjeli ili bi, navodi, ostali trajni invalidi, rekao nam je da je izvođenje ovakvih operacija krajem 2020. i početkom ove godine stopirala njegova šefica Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice. Ona je to učinila na način da je, kako nam kaže dr. Kalousek, prestala potpisivati narudžbe za medicinski materijal koji je neophodan da bi se ovakvi zahvati izvodili.

Više o svemu na LINKU