Završili u bolnici: Četvero mladih u ukradenom automobilu bježali policiji pa sletjeli u Dravu

Završili u bolnici: Četvero mladih u ukradenom automobilu bježali policiji pa sletjeli u Dravu

Sve četiri osobe od ranije su poznate policiji zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja

Ophodnja Policijske postaje Prelog pokušala je u utorak oko 2 sata i 45 minuta između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je došavši u Donju Dubravu nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.

FOTO: PU MEĐIMURSKA

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke – maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije te maloljetnik s područja grada Čakovca. Sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca, priopćila je PU međimurska.

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

Prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba s područja varaždinske županije, koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije. Sve četiri osobe od ranije su poznate policiji zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja. 

FOTO: PU MEĐIMURSKA

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3 sata i 32 minute zaprimio je dojavu građana o vozilu koje je sletjelo u rijeku Dravu – ranije te večeri ukradeno je u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.

Vatrogasci su vozilo osigurali vezivanjem i u jutarnjim satima bit će izvučeno iz rijeke kad će biti izvršen očevid. U tijeku su kriminalistička istraživanja u vezi s krađom vozila i prometnom nesrećom. Prenosi Jutarnji list