Izborna bitka za zagrebačku skupštinu kreće, i BUZ predao liste….

Izborna bitka za zagrebačku skupštinu kreće, i BUZ predao liste….

Na Europski dan međugeneracijske solidarnosti smo Izbornom povjerenstvu Grada Zagreba u ime platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO predali listu BUZ-a (Blok umirovljenici zajedno) za Gradsku skupštinu čime i formalno započinjemo borbu za skupštinske mandate. Na našoj zajedničkoj listi koju sukladno Zakonu nosi stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) su u najvećem broju zastupljeni članovi iz više umirovljeničkih udruga i tek nekoliko članova stranke. Dakako da se uz navedeno vodilo računa i da Gradske četvrti sa svojim kandidatima budu što bolje zastupljene na samoj listi.

Uvjereni smo da će naša lista kao jedina umirovljenička Izborna lista 16.05. za mnoge biti veliko iznenađenje, posebno jer nas mediji iz nekog „samo njima poznatog razloga“ poprilično zaobilaze, a kažu kako svi imamo podjednak tretman. Pogledamo li tko su sve gosti u mnoštvu radijskih i Tv emisija dobiva se dojam da umirovljenici i njihovi politički predstavnici i ne postoje. Naravno da se ni na koga ne ljutimo dobro znajući da u političkoj areni u izborno vrijeme oduvijek postoje neka pisana i nepisana pravila, a kako imamo dovoljno godina i iskustva znamo da nama ostaje pokušati se svim raspoloživim sredstvima izboriti za svoj dio „medijskog kolača“, makar bio i neusporedivo manji od prostora koji imaju drugi politički „takmaci“.  

Nama je dakako od početka izborne priče u fokusu bila Gradska skupština i natjecanje za zastupnike u istoj, a isticanje kandidature za gradonačelnika je u određenom trenutku bio samo politički manevar za skretanje medijske pozornosti na platformu UMIROVLJENICI ZAJEDNO. Mada smo u samo par prvih dana prikupili nekoliko tisuća potpisa, i obzirom na broj članstva u udrugama po potpisima očito bili i više no spremni ući u utrku za gradonačelnika, ipak je uz odgovorno političko promišljanje brzo prevagnulo razmišljanje odnosno odluka da je Gradu Zagrebu u ovom trenutku ipak potreban gradonačelnik u petom ili eventualnom šestom desetljeću u životnom kalendaru.

Osobe u sedmom ili osmom desetljeću svog života, bez obzira na našu vitalnost i izuzetnu kompetenciju, su u ovom trenutku ipak puno korisnije za rad u praktično najvažnijem tijelu Grada, tijelu koje donosi sve najvažnije odluke za budućnost Grada Zagreba. Upravo taj veliki značaj i odgovornost članova Gradske skupštine je ono na što smo se fokusirali od početka. Vjerujemo da će umirovljenici Grada Zagreba i oni koji će to uskoro biti, ali isto tako i mnogi drugi i mlađi birači koji se budu upoznali sa našim programom,  prepoznati značaj jedine umirovljeničke liste na predstojeći izborima i glasajući za nju u stvari glasati za sebe-stoji u priopćenju zagrebačkih umirovljenika