VIDEO BBB-i vikali ulicama Borova uz policijsku pratnju, neki su izdvojeni, reagirao Pupovac i optužio Milanovića….

VIDEO BBB-i vikali ulicama Borova uz policijsku pratnju, neki su izdvojeni, reagirao Pupovac i optužio Milanovića….

Skupina BBB-a nacrtala je u subotu uz pratnju policije mural na zidu Veleprometove trgovine u Borovu u spomen masakriranim hrvatskim redarstvenicima.

Općina Borovo na svojim Facebook stranicama objavila je dvije snimke na kojima se vide mladići kako prolaze mjestom u nedjelju, na pravoslavni Uskrs i skandiraju i pjevaju.

Glasnogovornik PU Dragoslav Živković potvrdio je da su u nedjelju, 2. svibnja, oko 6.30 sati ujutro, nakon što su položili vijence na memorijalnom spomeniku 12 redarstvenika, 20-ak mladića krenulo u koloni kroz mjesto te da su izvikivali neprimjerene poruke. Kako je Novostima rekao Živković, policija je odmah reagirala, izdvojila vikače, utvrdila njihov identitet i provela kriminalističko istraživanje.

https://www.facebook.com/839865146049406/videos/505519930474375

https://www.facebook.com/839865146049406/videos/494296552011685

Evo reakcije ministra unutarnjih poslova i predsjednika Srpskog narodnog vijeća.

– Hrvatska policija će u svakom slučaju koji se tiče narušavanja javnog reda i mira poduzeti sve što je u njenoj nadležnosti i kazniti počinitelje, poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Borovu komentirajući incident.

– Mnogo je neprimjerenog ponašanja i govorenja u posljednje vrijeme u Hrvatskoj. Mnogo je ljudi koji svojim neodgovornim porukama potiču neodgovorne ljude na ometanje mira i slavlja kao što je ovo danas. Svi bi se trebali zamisliti posebice predstavnici najviše vlasti da svojim riječima, svojim djelima ne potiču nikoga na tu vrstu akata, gesti mržnje i tu vrst netolerancije, rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a.