Dodjela stipendija za obrazovne programe iz IT područja

Dodjela stipendija za obrazovne programe iz IT područja

Google je najavio dostupnost 300 stipendija za obrazovne programe iz IT područja koje ljudima omogućavaju stjecanje znanja i vještina za koje postoji visoka potražnja na tržištu rada u Hrvatskoj. Stipendije će se dodijeliti u sklopu programa Google Career Certificates uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a dio je inicijative  Grow Croatia with Google.

„Cilj Ministarstva je jačati konkurentnost radne snage i omogućiti stjecanje relevantnih vještina. Stipendije koje su dodijeljene uz podršku Googlea primjer su projekta kojim to omogućavamo, a u ovom slučaju obrazovnim programima za tri ključne vještine iz IT područja. Uspješno polaganje programa polaznicima jamči pravu priliku za kvalitetan posao. Veselimo se rezultatima ovog projekta i nadam se daljnjoj uspješnoj suradnji“, istaknuo je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar naglasio je kako Zavod putem svoje mreže pruža niz usluga svojim korisnicima no naglasak nam nije samo na nezaposlenima već i na podršci razvoju vještina zaposlenih osoba. „Ovim programom omogućili smo našim korisnicima, nezaposlenim i zaposlenim osoba, stjecaje vještina koje su tražene na tržištu rada i koje nude konkretan učinak po završetku, a to je pronalazak novog posla ili napredovanje u okviru postojećeg radnog mjesta na temelju programa Google Career Certificates. HZZ ima stalnu suradnju s Google-om i vjerujem da će i ovaj pilot projekt ostvariti dobre rezultate“.

Cjelovita informacija na LINKU