Grmoja smatra Milanovića i Plenkovića nebitnima

Grmoja smatra Milanovića i Plenkovića nebitnima

Mi imamo iz tjedna u tjedan novu aferu ili aktualiziranje starih, ovisno o potezima tijela koja se bave prevencijom korupcije. Ono što je sigurno je da taj projekt, nakon Mostovog izlaska iz vlade, dobiva zeleno svjetlo, odnosno studiju utjecaja na okoliš, što nije mogao dobiti dok smo mi bili u vladi. O tome piše INDEX.HR

Dao ju je Ćorić, a vidim jako se lobiralo od strane Gabrijele Žalac da bi Bašić mogao ići u realizaciju tog projekta i tako funkcionira hrvatska politika. Da se barem nešto od toga proizvodi u Hrvatskoj, ali mi to subvencioniramo, i onda još imamo situaciju da se natječaji namještaju, a da nemaju ni studiju utjecaja na okoliš”, kaže.

Rekao je i kako ne zna mogu li se afere događati bliže premijeru Andreju Plenkoviću:

“Ja ne znam može li bliže. Gabrijela Žalac je članica Predsjedništva HDZ-a, a Rimac je bila jedna od najutjecajnijih HDZ-ovki. Sjetimo se njezine uloge oko krađe referenduma i svega što je odradila s Lovrom Kuščevićem. To su sve najbliži Plenkovićevi suradnici i ne znam koliko blizu bi vatra trebala doći da se on opeče. Imamo i aferu oko kluba u Slovenskoj 9.

Vidim da nije pokrenut postupak protiv predsjednika Republike, i logično je, ali treba propitivati i njegovu ulogu u odlaženju u klub u Slovenskoj 9. A treba propitivati i ljude koji su imali veći utjecaj na izbor predsjednika Janafa, mislim na gospodina Pupovca i Kapulice. Oni su sigurno bili u klubu u Slovenskoj 9″, kaže i dodaje:

“Bez Milorada Pupovca nema većine. Ne pridajem mu ovlasti, to su činjenice. Bez njega nema vlade. Oporba je na ovim izborima dobila 240 glasova više, a HDZ ima vladu.”

Više detalja i cjelovita vijest na LINKU