Hrvatski vatrogasci dobili vrijedan poklon -90 vozila vrijednih 55 milijuna kuna

Hrvatski vatrogasci dobili vrijedan poklon -90 vozila vrijednih 55 milijuna kuna

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sudjelovao je jučer svečanom obilježavanju Dana vatrogastva i primopredaji vatrogasnih vozila u utorak, u Državnoj vatrogasnoj školi u Zagrebu i predaji 90 vatrogasnih vozila vrijednih oko 55 milijuna kuna vatrogasnim društvima te poručio da je doprinos vatrogaskinja i vatrogasaca hrvatskome društvu zaista nemjerljiv, a njihova požrtvovnost i solidarnost je ono na čemu im trebamo biti zahvalni svakog dana.  Objavljeno na službenim stranicama Vlade RH.

Čestitavši  45. obljetnicu djelovanja Hrvatske vatrogasne zajednice, naglasio je da je nabavljeno 75 kombi te 15 interventnih vatrogasnih vozila. Rezultat je to Ugovora o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica iz 2019. godine Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice. 

Radi se o projektu modernizacije ukupne vrijednosti 256 milijuna kuna, od čega se 217 milijuna kuna ulaže iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostatak iz državnog proračuna sredstvima iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma.

“Danas s ponosom naglašavamo povijesnu tradiciju organiziranog hrvatskog vatrogastva”, istaknuo je premijer.

Naglasio je kako je riječ o vrijednim ljudima koji su davali veliki doprinos, ne samo zaštiti od požara, već su svojim društvenim aktivnostima i ugledom pomagali gradove i općine gdje god su se angažirali te dodao da sustav vatrogastva počinje na kvalitetnom vodstvu, kao i na stručnom i humanitarnom djelovanju 1.900 dobrovoljnih vatrogasnih društava, javnih i profesionalnih vatrogasnih postrojbi u čijem se sastavu nalazi 150 tisuća članova.

Cijelu informaciju pročitajte na LINKU

DEMOS MEDIA