Ivana Paradžiković već tri tjedna ne vodi ‘Provjereno‘? Ekipi emisije iznenada je priopćeno da omiljena urednica i voditeljica više nije dio njihova tima…

Ivana Paradžiković već tri tjedna ne vodi ‘Provjereno‘? Ekipi emisije iznenada je priopćeno da omiljena urednica i voditeljica više nije dio njihova tima…

Urednica i voditeljica emisije “Provjereno” Ivana Paradžiković tri posljednja četvrtka nije vodila emisiju čije je ujedno zaštitno lice. Umjesto nje je ‘Provjereno’ vodila Ema Branica, dok je urednik postao Mato Barišić, jedan od reportera.

Slobodna Dalmacija je još prije tri tjedna upitala PR službu Nove TV zašto Paradžiković nije bila u emisiji, a oni su tada rekli samo kako mogu potvrditi da ‘Provjereno’ do daljnjeg vodi Ema Branica, a uređuje Mato Barišić.

No, kako Slobodna Dalmacija saznaje iz više pouzdanih izvora, Ivana Paradžiković više nije dio emisije ‘Provjereno’. Prema tvrdnjama izvora, direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum jučer je sazvala cijelu ekipu emisije i obavijestila ih o promjenama.

Paradžiković ne želi komentirati

Slobodna je pokušala kontaktirati Ivanu Paradžiković, a ona im je kazala da zovu Novu TV te da ima temperaturu. Poslali su upit Novoj TV koja je ubrzo odgovorila kako oni s Paradžiković nisu raskinuli ugovor. Nisu pojasnili je li voditeljica i urednica skinuta s emisije ili je pod eventualnom suspenzijom. Još jednom je Slobodna kontaktirala Ivanu Paradžiković koja im je odgovorila: “Dobili ste odgovor na upit od našeg PR-a, srdačan pozdrav!”

Ivana Paradžiković na Novu TV je stigla 2003. godine kada je radila kao novinarka u informativnom programu. Obavljala je razne vrste poslova, od novinarstva, pisanja scenarija do produkcije.

Voditeljica “Provjerenog” postaje 2009., a godinu dana kasnije i urednica. Često je u intervjuima isticala kako joj je istodobno čast, ali i velika odgovornost kad gledatelji percipiraju emisiju i ekipu novinara kao nekoga tko može pomoći u rješavanju važnih problema u društvu u kojem žive.

Dobitnica je mnogih priznanja za svoj rad: 2014. godine dobila je “Večernjakovu ružu” u kategoriji “TV lice godine”, nagradu “Krunoslav Sukić” za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava dobila je 2016. godine, a nagradu “Joško Kulušić” za doprinos u zaštiti i promicanju ljudskih prava na području medijskog djelovanja 2012. godine. Od pravobraniteljice za osobe s invaliditetom 2018. zajedno s cijelim timom “Provjerenog” dobila je i priznanje za promicanje pozitivne percepcije osoba s invaliditetom.

Posljednja u nizu nagrada ona je za Zlatni studio Jutarnjeg lista u kategoriji najbolje TV voditeljice koju je u veljači ove godine dobila drugu godinu zaredom.