Nijemci u u nevjerici: ‘Kako je to moguće, pa ne možete Oktoberfest preseliti tamo!?‘

Nijemci u u nevjerici: ‘Kako je to moguće, pa ne možete Oktoberfest preseliti tamo!?‘

Organizatori ističu kako će svi gosti biti prevezeni autobusima na mjesta gdje su odsjeli, kako ne bi pijani lutali gradom

Tradicionalni pivski festival Oktoberfest trebao bi se održati u Dubaiju nakon što je u Njemačkoj otkazan već drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, piše Bild.

Bavarski premijer Markus Soeder u utorak je kazao kako održavanje velikih događaja nije izvedivo, nakon sastanka s gradonačelnikom Münchena, Dieterom Reiterom.

– Podići klasične pivski šatore na velikim festivalima uz socijalnu distancu, maske i druge mjere je nemoguće. Takva situacija nije sigurna. Zamislite da postane događaj s kojeg se virus proširio i da dođe do novog vala. Brend Oktoberfesta bio bi zauvijek uništen, a to ne želimo. Piše Jutarnji list

No njemački mediji navode kako ‘nije sve izgubljeno’ za obožavatelje piva, s obzirom na to da će se sličan festival održati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

No umjesto da traje oko 16 dana kao inače, festival će se trajati šest mjeseci.

Kako piše Bild, događaj su organizirali Charles Blume i poduzetnik Dirk Ippen, a trebao bi se održati u četvrti Dubai Marina.

Brojne njemačke pivovare su najavile da će sudjelovati u događaju, a mnoge zvijezde će biti prisutne. Poziv su dobili Arnold Schwarzenegger, Steven Seagal i Pamela Anderson.

Blume ističe kako je dobio dozvolu podrazumijevajući da će svi ‘gosti biti prevezeni autobusima na mjesta gdje su odsjeli’, kako ne bi pijani lutali gradom.

Organizatori Oktoberfesta napominju pak kako festival nije premješten i kako je ovo u Dubaiju odvojen događaj. Ne treba ni spomenuti da preseljenje festivala na arapski poluotok nije baš najbolje sjelo štovateljima tradicije…

Oktoberfest je 2020. prvi put otkazan nakon Drugog svjetskog rata, no bio je žrtva i prijašnjih epidemija – zbog kolere su šatori zjapili prazni 1854. i 1873. godine.