Predsjednik Savjeta primio mađarskog veleposlanika

Predsjednik Savjeta primio mađarskog veleposlanika

fotto: službeni portal Savjeta za nacionalne manjine

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH Aleksandar Tolnauer primio je u utorak, 4.svibnja veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj dr.sc.Csaba Demcsaka na njegov zahtjev.

Aleksandar Tolnauer iscrpno je izvijestio mađarskog veleposlanika o politici zaštite nacionalnih manjina U RH te radu Savjeta. Tijekom sastanka istaknuta je uloga Savjeta za nacionalne manjine u promicanju sudjelovanja nacionalnih manjina u političkom i javnom životu Republike Hrvatske, kao i u procesu integracije nacionalnih manjina u hrvatsko društvo s jedne strane te stvaranju uvjeta za očuvanje njihovog kulturnog i nacionalnog identiteta s druge strane.
Naglašena je i važnost kulturne autonomije udruga i ustanova nacionalnih manjina za koju Vlada Republike Hrvatske osigurava sredstva u Državnom proračunu, a u kojem je području postignut najveći stupanj provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina.
Predsjednik Savjeta posebno je naglasio važnost donošenje novih Operativnih programa Vlade RH za nacionalne manjine za razdoblje 2020.-2024. kao temelja za ostvarivanje i očuvanje stečenih prava nacionalnih manjina ali i njihovog daljnjeg razvoja. Detaljnije na LINKU

DEMOS MEDIA