Eskalacija u Vinogradskoj, u tijeku prosvijed djelatnika. Zadravec iznijela protutužbe…

Eskalacija u Vinogradskoj, u tijeku prosvijed djelatnika. Zadravec iznijela protutužbe…

Usred epidemije eskaliralo je stanje u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice koja je ostala bez ijednog radiologa. Podsjetimo, najprije je većina radiologa dala otkaz, a preostalih troje zatim je završilo na bolovanju. Zbog situacije u Klinici zaposlenici su u 5 do 12 održali prosvjed. 

Malo prije 12 sati velik dio djelatnika Klinike za tumore izašao je ispred ulaza u Kliniku kako bi mirnim prosvjedom dali podršku svojim kolegama radiolozima, ali i kako bi iskazali nezadovoljstvo cijelom situacijom koja je nakon odlaska radiologa nastala u Klinici za tumore, javila je u Dnevniku u podne novinarka HTV-a Margareta Jozinović. 

UŽIVO: Prosvjed ispred Klinike za tumore

Usred epidemije eskaliralo je stanje u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice koja je ostala bez ijednog radiologa. Zbog situacije u Klinici u ovim trenucima traje prosvjed zaposlenika.

Posted by HRT Vijesti on Thursday, May 6, 2021

Prosvjed djelatnika u 5 do 12

U 5 do 12 djelatnici Klinike  za tumore izašli su pred bolnicu u znak prosvjeda protiv stanja na radiologiji. Povod za izlazak pred bolnicu bio je najnoviji okršaj na radiologiji, gdje je još jedna djelatnica nakon verbalnog napada prof. Zadravec završila na hitnom prijemu.

Okupljeni radnici su naglasili kako su uglavnom nezadovoljni ponašanjem dr. Zadravec te da mnogi od njih razmišljaju o davanju otkaza.

Nakon prosvjeda okupljenim se novinarima obratila i prozvana prof. Dijana Zadravec koja je ustvrdila kako je liječnica koja ju je danas kritizirala supruga liječnika koji je počinio kaznena djela pa ga je prijavila.

Ustvrdila je da su okupljeni djelatnici Klinike krivo informirani o razlozima prosvjeda. 

– Dr. Milas s kojim sam razgovarala jutros, rekao je da se ispred Klinike odvija skup podrške odlasku troje radiologa iz Klinike za tumore, rekla je Zadravec.

Beroš: Zatražio sam od ravnatelja hitni unutarnji nadzor

O sukobu na Klinici za tumore oglasio se i resorni ministar Vili Beroš. Kaže da je njegova osnovna zadaća osiguravanje kontinuiranog pružanje zdravstvene zaštite.

– Moja je osnovna briga, kao ministra, da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, posebno osjetljivim skupinama, dakle onkološkim bolesnicima. Zato sam uputio zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanje o hitnom unutarnjem nadzoru i izvještaju u toj zdravstvenoj ustanovi, poručio je ministar.