Nove potpore i novi natječaj za potresom pogođena područja

Nove potpore i novi natječaj za potresom pogođena područja

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom, ravnateljicom Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije Renatom Ojurović i ravnateljicom Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Tatjanom Karačić u utorak 4. svibnja 2021. godine sudjelovala u radu Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom na kojem je u nazočnosti potpredsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja te predsjednika Stožera za otklanjanje posljedica uzrokovanih potresom Tome Medveda, potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića, zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera te 6 načelnika Općina iz Sisačko-moslavačke županije, predstavila natječaj za obnovu poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima vrijedan 120 milijuna kuna.

Također, ovom je prilikom potpredsjednik Vlade RH Medved uručio ugovor iz Programa ruralnog razvoja vrijednosti odobrene potpore 6,4 milijuna kuna te dvije Odluke o dodjeli potpore male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja u vrijednosti odobrene potpore veće od 2,5 milijuna kuna. 

Ministrica Vučković je na sastanku Stožera u Sisačko-moslavačkoj županiji predstavila otvoreni Natječaj Mjere 5 Programa ruralnog razvoja uz pomoć kojeg će pogođeni poljoprivrednici moći sanirati poljoprivredno zemljište, izgraditi i/ili rekonstruirati objekt, popraviti i/ili nabaviti strojeve, mehanizaciju i opremu za poljoprivrednu proizvodnju, nabaviti domaće životinje i sadnice višegodišnjeg bilja. Zahtjevi se mogu podnositi do 30. lipnja ove godine, a savjetnici Ministarstva poljoprivrede i djelatnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu na raspolaganju su poljoprivrednicima za pomoć i podršku s dokumentacijom.  Više na LINKU

DEMOS MEDIA