Kandidature za Vrhovni sud poslane saborskom odboru i Općoj sjednici…

Kandidature za Vrhovni sud poslane saborskom odboru i Općoj sjednici…

Ured predsjednika Republike svih pet pristiglih prijava za predsjednika Vrhovnog suda koje mu je dostavilo Državno sudbeno vijeće, poslao je saborskom Odboru za pravosuđe i Općoj sjednici Vrhovnog suda. 

Oni će mu dati mišljenje o kandidatima nakon čega će predsjednik dati svoj prijedlog za predsjednika Vrhovnog suda. To mišljenje saborskog odbora i Vrhovnog suda za predsjednika nije obvezujuće.

– Svako drugačije postupanje dalo bi za pravo onima koji smatraju da netko ne poštuje Ustav ili odluke Ustavnog suda, sada vidimo da to nije tako, da oni koji trebaju poštivati – poštivaju, rekao je Arsen Bauk, Klub zastupnika SDP-a.

– Mislim da je zbilja, zapravo bolje da se pusti da prođe ova kampanja koja definitivno utječe na stavove i da se onda na miru razriješi situacija oko predsjednika ili predsjednice Vrhovnog suda, rekla je Sandra Benčić, predsjednica Kluba zastupnika Zeleno-lijevog bloka.

– Treba nadležni Odbor i Vrhovni sud dati mišljenje o kandidatima i tada će predsjednik uputiti svog kandidata na izglasavanje u Sabor, rekao je Nikola Grmoja, Klub zastupnika Mosta. Doznaje HRT