Čak 16 zaposlenika prijavilo Zadravec za mobing: ‘Imamo osjećaj da nas prisluškuje…‘

Čak 16 zaposlenika prijavilo Zadravec za mobing: ‘Imamo osjećaj da nas prisluškuje…‘

Tijekom tjedna sastat će se Povjerenstvo za unutarnji nadzor, a prijave će proučiti pravnica iz bolnice

Trzavice na Kliničkom zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC Sestre milosrdnice ne prestaju. Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje nadležnim tijelima bolnice stiglo je 16 prijava zaposlenika Zavoda koje se odnose na mobing od strane predstojnice Dijane Zadravec. Piše Jutarnji list

– Ton kojim nam se obraća je zastrašujuć i kaotičan, svi smo neznalice, trebamo edukaciju, ništa ne radimo i doista se bojimo za svoja radna mjesta i svoju budućnost, stoji u prijavi.

– Njezina reakcija na spontani kratki prosvjed je bila gnjevna, optužila nas je da napuštamo pacijente, a danas ujutro je ispitivala tko je bio na prosvjedu, od koga smo primili obavijest i tražila to u pisanom obliku. Imamo osjećaj sveprisutne kontrole i prisluškivanja njoj bliskih osoba i osjećamo se potpuno apsorbirani tim strahom i neizvjesnošću. Ovo je naš vapaj za zaštitu i pomoć od nadležnih institucija, kaže se u prijavi koju je potpisalo 16 zaposlenika.

FOTO: ČITATELJ JUTARNJEG
FOTO: ČITATELJ JUTARNJEG

Također, doznajemo, tijekom tjedna sastat će se Povjerenstvo za unutarnji nadzor, a prijave za mobing će proučiti pravnica iz bolnice koja je zadužena za taj dio prijava.

Riječ je o temi koja već tjednima puni medijski prostor, a koja je kulminirala prošlog tjedna kada je pred Kliniku za tumore izašao veći broj zaposlenika koji su izašli pružiti potporu radiologinji dr. Karolini Bolanči Čulo, koja je tog jutra imala verbalni okršaj sa prof. Zadravec.

Nakon prosvjeda, pred bolnicu je izašla i Zadravec koja je kazala da je riječ o orkestriranom napadu jer je otkrila korupciju i krađu, za koju je prozvala dvojicu liječnika dr. Vladimira Kalouseka i supruga liječnice Bolanče Čulo, koji također radi u Vinogradskoj. Također, kazala je kako ima dokumentaciju na preko 400 stranica koju je proslijedila nadležnim tijelima.

Inače, najkasnije za deset dana mora biti raspisan natječaj za ravnatelja KBC Sestre milosrdnice za koji je Zadravec najavila da će se prijaviti.

Prof. Dijani Zadravec poslali smo upit vezano za 16 prijava za mobing o kojem se treba očitovati nadležnim tijelima KBC-a, a čim dobijemo odgovor objavit ćemo ga.