Škare Ožbolt najavila kaznenu prijavu: Filipović se ponaša kao pirana…

Škare Ožbolt najavila kaznenu prijavu: Filipović se ponaša kao pirana…

Gošća Novog dana N1 televizije bila je kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolot. Najavila je kaznenu prijavu zbog prljave predizborne kampanje.

“Čak i razmišljam o podnošenju kaznene prijave. Ne samo da razmišljam, nego je kaznena prijava već i napisana. Izvrću se moje riječi, daju se plaćeni oglasi s lažnim informacijama vezanim za ono što sam ja rekla. To su ozbiljne stvari, to nije samo kampanja, zadiremo u područje u širenja lažnih vijesti i klevete”, rekla je Škare Ožbolt.

Nije rekla protiv koga će podnijeti prijavu jer će to objaviti na press konferenciji danas u podne, no:

“Najprljaviji” je, kaže, HDZ-ov kandidat Davor Filipović. “Najgore se ponašao u kampanji, kao pirana u akvariju s ribicama”, rekla je.

Protukandidati su je često napadali zbog kampanje. “Moje izvješće je daleko šire od onoga što su predavali ostali kandidati. Odnosi se na period otkad sam otvorila račun pa do danas, dakle od drugog mjeseca. Većina izvješća ostalih kandidata se odnosi samo na zadnjih mjesec dana. Ja sam jedina koja je DIP-u predala izvješće od drugog mjeseca pa do danas.

Državno izborno povjerenstvo objavilo je troškove kampanja, a prema tim podacima Vesna Škare Ožbolt prva je po donacijama s nešto više od 240 tisuća kuna.

“Mislim da ovi podaci općenito nisu točni. Postoji još jedan račun, to su računi stranaka, iz tih računa se vodi kampanja, predlažem da se objave i ti računi pa da se vidi koliko su uložile stranke. Ovdje su samo kandidati. Ja iza sebe nemam stranku. Jasno sam napomenula zašto sam se kandidirala, osjećala sam se ugušeno u gradu, kao i drugi i rekla sam da se jako teško diše. Puno je mojih istomišljenika, pogotovo mladih. Jako sam ponosna na tim i energiju koja se širi. Sve donacije koje sam prikupila, doista sam prikupila s jednom posebnom energijom i svi ljudi koji su uložili, vjeruju u mene”, rekla je Škare Ožbolt.

Jelena Pavičić Vukičević nije predala podatke o donacijama, a podatke o troškovima nema ni za kampanju Miroslava Škore. Zanimljivo, Mostov Zvonimir Troskot potrošio je, prema izvješću, tek 12 kuna. Škare Ožbolt uvjerena je da su neki kandidati potrošili daleko više od onoga iz izvješća jer je vidljivo koliku su pojedini bili prisutni u medijima, po naslovnicama i na plakatima.

“Vidim koliko to sve košta tako da mislim ovo sve što je objavljeno baš i ne odgovara istini”, rekla je Škare Ožbolt te još jednom pozvala na fair play u kampanji. “Stvari koje se rade, rade se na granici kaznenih prijava. Prljavština u političkoj kampanji je nešto što je najgore i zbog čega građani ne izlaze na izbore”, zaključila je.