HGSS u noćnoj akciji: Dvojac jurio po Medvednici pa se strovalio u provaliju duboku 60 metara…

HGSS u noćnoj akciji: Dvojac jurio po Medvednici pa se strovalio u provaliju duboku 60 metara…

‘Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da jurnjava po šumi može biti itekako kobna‘

HGSS je ove nedjelje imao pune ruke posla sa spašavanjem dvojice vozača ATV buggyja koji su jurili šumskim stazama Medvednice nakon čega su se strovalili u provaliju duboku 60-ak metara. Javlja Jutarnji list

Sve se događalo u nedjelju malo iza 20 sati, javlja HGSS koji je dojavu od Centra 112 dobio baš u to vrijeme.

‘Akcija spašavanja je pokrenuta te su spašavatelji, policija i hitna pomoć vrlo brzo došli do mjesta nesreće. Trebalo se zatim spustiti do unesrećenih kako bi ih se zbrinulo i pripremilo za transport, što nije bio nimalo lagan zadatak s obzirom na teren, ozljede i mrak.

Srećom, jedan od unesrećenih bio je u stanju samostalno se kretati, tako da je uz pomoć spašavatelja i jednog policajca sam izašao na cestu.

FOTO: HGSS

Drugi unesrećeni imao je ozljede glave, trupa i ruke te je morao biti dobro imobiliziran i nosilima uz pomoć užeta podignut iz jaruge do ceste, gdje su čekala kola hitne pomoći.

U teškom izvlačenju, uz 16 spašavatelja HGSS Stanice Zagreb, po jednog iz Delnica i Novske, sudjelovali su i djelatnici policije i Hitne medicinske pomoći, na čemu im zahvaljujemo. Svaka je ruka bila dobrodošla.

Nestašne vozače koji prirodu, a posebice planine, smatraju svojim igralištem upozoravamo da ishod jurnjave po šumi može biti itekako koban i da to uvijek imaju na umu’, poručuju iz HGSS-a.