Ministar Banožić u “Đuri Đakoviću”

Ministar Banožić u “Đuri Đakoviću”

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d." u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima | Foto: MORH/ J. Kopi

Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske, zaključuje Banožić

Ministar obrane Mario Banožić obišao je u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine tvrtku “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” u Slavonskom Brodu gdje je održao i radni sastanak s njezinim predstavnicima. Obilasku i sastanku nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

Na radnom sastanku s ministrom Banožićem i admiralom Hranjem, sudjelovali su predsjednik Uprave “Đuro Đaković Specijalna vozila d.d.” Danijel Marić te predsjednik Uprave “Đuro Đaković Grupa d.d.” Hrvoje Kekez sa članovima Uprave, na kojem se razgovaralo o modelu zajedničkog nastupa po pitanju obrambenog fonda i o aktualnim projektima.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona prikazane su aktivnosti na aktualnim projektima, prvenstveno višegodišnjoj suradnji na generalnoj reviziji tenkova M-84, kao i održavanju borbenih oklopnih vozila BOV Patria AMV 8×8.

Ministar obrane tom je prigodom istaknuo kako je ovo jedna od onih hrvatskih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima.

“Tvrtka “Đuro Đaković Specijalna vozila” nudi, uvjerili smo se, uistinu kvalitetne i vrhunske proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, od proizvodnje baznih vozila BOV Patria 8×8 pa sve do generalne revizije tenkova s tendencijom daljnjeg razvoja suradnje i u drugim područjima poslovanja tvrtke”, rekao je Banožić i izrazio uvjerenje u nastavak suradnje i u idućim godinama s obzirom i na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda.

Više na LINKU

DEMOS MEDIA