Raste potrošnja i proizvodnja, da li nam se to gospodarstvo oporavlja?

Raste potrošnja i proizvodnja, da li nam se to gospodarstvo oporavlja?

Unatoč gospodarskim problemima izazvanim restrikcijama zbog epidemije koronavirusa s kojima su se susrele gotovo sve djelatnosti u Hrvatskoj, sve je više pokazatelja koji, kako tvrde analitičari, upućuju na oporavak ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji. O tome piše GLAS SLAVONIJE

Tako je, podsjetimo, prošloga tjedna Državni zavod za statistiku objavio podatak da je u ožujku industrijska proizvodnja porasla četvrti mjesec zaredom, i to znatno brže nego mjesec dana prije, što upućuje na nastavak oporavka proizvodnje nakon lanjskog pada. Također, prošloga je tjedna DZS objavio kako je u ožujku potrošnja u maloprodaji porasla drugi mjesec zaredom, i to po najvišoj stopi od kada DZS prati te podatke, a očekuje se i nastavak oporavka potrošnje idućih mjeseci.

Znakovi oporavka dolaze i s tržišta rada. Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je objavio podatke koji pokazuju da je broj osiguranih osoba pri državnom mirovinskom zavodu na kraju travnja porastao na 1.557.687, što je 37.097 više nego u istom mjesecu lani, ali i 12.162 osobe više u odnosu prema travnju 2019.

Više detalja na LINKU

DEMOS MEDIA