Uskoro novi KBC u Osijeku

Uskoro novi KBC u Osijeku

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak jučer je prisustvovala potpisivanju Ugovora o nabavi usluge izrade studije izvodivosti/isplativosti i analize troškova za projekt „Priprema strateškog projekta izgradnje novog KBC-a Osijek”. 

Projektom se planira priprema potrebne dokumentacije za pripremu strateškog projekta izgradnje i opremanja slobodno stajaće zgrade novog Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Ministrica Tramišak iskazala je zadovoljstvo zbog valorizacije pripreme strateškog projekta izgradnje novog KBC-a u Osijeku.

„Ova priprema studijsko-tehničke dokumentacije, potpisana je u 2019. godini, a sufinancira se iz sredstava Europske unije, odnosno tehničke pomoći Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i projekta Slavonija, Baranja i Srijem“, kazala je ministrica Tramišak.

„Spomenula bih da smo prije nekoliko mjeseci u Našicama potpisali aneks Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem kako bi u novoj perspektivi koja dolazi 2021.-2027. predvidjeli sredstva za realizaciju  i opremanje novog KBC-a u Osijeku“, dodala je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak pojasnila je kako je sporazum potpisan i na snazi.

„Nama predstoje sve potrebne aktivnosti kao partneri KBC-u i Ministarstvu zdravstva kako bi se ovaj projekt mogao realizirati“, pojasnila je ministrica Tramišak.

„Osijek je najveći grad Slavonije i jedno veliko gravitirajuće područje. Jedan od preduvjeta za njegov daljnji gospodarski rast i razvoj, zadržavanje stanovnika, zasigurno je kvalitetna zdravstvena skrb. Vjerujem da ćemo u zadanim rokovima započeti i realizaciju ovog projekta“, zaključila je ministrica Tramišak.

Ministar zdravstva Vili Beroš naglasio je kako je novi KBC potreba ove regije.

„To utemeljenje je za našu budućnost, za zdravstvenu budućnost naše djece, stoga je potpuno jasno da su studija izvodljivosti i određena analiza troškova ključni koraci pripreme ovog strateškog projekta od iznimne regionalne važnosti“, nastavo je ministar Beroš.

„Osigurali smo 30 milijuna kuna sredstava iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva zdravstva“, dodao je ministar zdravstva Vilim Beroš.

„Bit će to novi iskorak u pružanju zdravstvene zaštite našem pučanstvu. Ona mora biti pravodobna, adekvatna i kvalitetna. Ono što radimo je zalog za budućnost, zalog da ćemo pratiti europske trendove u razvoju medicine“, rekao je ministar Beroš naglasivši kako je  Vlada Republike Hrvatske prepoznala potrebu razvoja regionalnih centara kao centara izvrsnosti.

Više detalja na LINKU

DEMOS MEDIA