Zlatko Mateša: Ove Olimpijske igre bit će potpuno neobične, drugačije i nikad viđene…

Zlatko Mateša: Ove Olimpijske igre bit će potpuno neobične, drugačije i nikad viđene…

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, gostovao je u Novom danu N1 televizije.

Mateša je objasnio što će biti s ovogodišnjim Olipmijskim igrama.

“Uvjeren sam da će ih biti, ako ne iz sportskih, onda iz ekonomskih razloga jer su Japanci uložili 17-18 milijardi dolara i to treba objasniti prvo svojoj javnosti, a onda i svima drugima. Da će biti potpuno neobične, drugačije i nikad viđene, to mi vjerujte na riječ. Možemo se diviti svim našim sportašima i sportašicama koji su ovim nenormalnim uvjetima se uspjeli kvalificirati”, kazao je Mateša.

Pojasnio je i kako će cijeli proces biti organiziran.

“Režim je pooštren. Prvo je bilo da će se trebati testirati svakih četiri dana, sad je obvezno testiranje svaki dan, bez obzira jeste li cijepljeni ili ne. Zahvaljujući HZJZ-u, Capaku i ekipi, cijepili smo sve olimpijce tako da tu nemamo problema. Dakle, testiranje svaki dani, ne možete napuštati olimpijsko selo, nema nikakvih druženja, ne može se ići u restorane, šoping, ne možete ići bodriti druge sportaše kad ste slobodni. To je jedna nikad viđena situacija što se tiče Olimpijskih igara”, pojansio je Mateša.

“Ima jedan lijepi broj sportaša i sportašica koji mogu konkurirati i za odličje tako da mislim da će to biti dobro. Fale nam rukometaši, ali tako je ispalo. Zna se da neće biti stranih gledatelja, a za domaće gledatelje bit će donešena konačna odluka tijekom lipnja”, rekao je.

Što se tiče natjecanja u Hrvatskoj, Mateša vjeruje da će se gledatelji možda tijekom lipnja početi vraćati na tribine.