Okrivljenik za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Ortynskog pronađen mrtav

Okrivljenik za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Ortynskog pronađen mrtav

Vikendica Radovana i Radmile Ortynski u Postirama na Braču zapaljena je 1.4.2017. godine. No, akcija je pošla po zlu…

Milan Bulat (55), drugookrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog u srijedu ujutro pronađen je mrtav u šumi nedaleko od Našica, a prema našim informacijama, sumnja se da je počinio samoubojstvo. Pokraj njega je, naime, pronađen pištolj.

Očevidom koji je obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjske rukovodila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju tijela. Naš izvor kaže i da je upotrijebljena jedna od metoda kojom se treba utvrditi je li Bulat pucao iz pištolja koji je pokraj njega pronađen, a na što upućuju okolnosti s mjesta događaja.

– Jutros u 7,46 primili smo dojavu da je 55-godišnji hrvatski državljanin pronađen mrtav. Očevid je obavila očevidna ekipa zajedno sa zamjenicom ODO koja je naložila obdukciju – potvrdio nam je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, ne otkrivajući identitet pronađene osobe.

Bulatu se skupa sa još petero optuženih za palež vikendice Ortynskog sudilo na Županijskom sudu u Osijeku još od listopada 2019., kada je on kao drugooptuženi jedini priznao krivnju za kazneno djelo, ali kako je rekao “ne onako kako se navodi u optužnici”. Više pročitajte u Jutarnjem listu