Preporuka ministra obrazovanja o organizaciji nastave za maturante

Preporuka ministra obrazovanja o organizaciji nastave za maturante

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja.

Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na covid-19, ističe Fuchs u pismu koje je u utorak poslao ravnateljima srednjih škola.

Podsjeća pritom da se, sukladno uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u ovoj školskoj godini, kada se kod učenika ili djelatnika utvrdi zaraza covid-19, postupa sukladno odluci nadležnog epidemiologa.

To, između ostalog, znači da se za sve osobe kod kojih se utvrdi da su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom u vrijeme kada je osoba mogla biti zarazna izriče mjera aktivnoga zdravstvenog nadzora u samoizolaciji.

Cijelu vijest pročitajte na LINKU VLADE RH

DEMOS MEDIA