Još četiri hrvatska paraatletičara putuju na POI

Još četiri hrvatska paraatletičara putuju na POI

Odlukom Međunarodnog paraolimpijskog odbora, Hrvatski paraolimpijski odbor je temeljem druge kvalifikacijske metode, pozicija sportaša u top 6 na 24-mjesečnoj kvalifikacijskoj rang listi za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama Tokyo 2020. dobio još četiri kvote u paraatletici. Javljaju kolege sportske redakcije Radio Slavonije te dodaju:

Izvršni odbor HPO-a jučer je za evidentne putnike imenovao Velimira Šandora u disciplini disk, Denija Černija u kugli, Zorana Talića u skoku u dalj te Marijana Presečana u disciplini kugla.
Treći kvalifikacijski krug, ujedno i posljednji, završava 6. lipnja te prema trenutnim rezultatima možemo očekivati još jedno mjesto za paraatletičara.

– Završna prijava za nastup na Parolimpijskim igrama u Tokiju bit će objavljena 1. kolovoza. Do tada nas očekuju natjecanja 15. svibnja na Međunarodnom atletskom mitingu Dinamo 2021, od 1. do 5. lipnja Europsko prvenstvo u poljskom Bydgoszczu te u Olomovcu od 8. do 11. srpnja Otvoreno prvenstvo Češke i 25. srpnja Međunarodni paraatletski miting ZAGREB OPEN 2021. Na kraju ovog dugog, neobičnog i neizvjesnog kvalifikacijskog razdoblja za Paraolimpijske igre u Tokiju, broj od dosad sigurnih osam putnika smatram velikim našim uspjehom u ovim teškim sportskim pandemijskim vremenima – zaključio je izbornik Damjan Sedić.

Već ranije nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju su potvrdili Mikela Ristoski u skoku u dalj, Ivan Katanušić u disku, Miljenko Vučić u kugli te Matija Sloup također u kugli.

Hrvatska nakon završetka ovog kruga kvalifikacija ima ukupno 14 evidentnih putnika za Tokyo i to osmero u paraatletici, troje u paraplivanju, po jedan u parataekwondu, paraboćanju i para stolnom tenisu.

DEMOS MEDIA