A što o rezultatima izbora kažu u Istri?

A što o rezultatima izbora kažu u Istri?

Gradonačelnik Umaga i voditelj izbornog stožera SDP-a Vili Bassanese na današnjoj konferenciji za medije velikim uspjehom nazvao je rezultat Danijela Ferića za župana Istre. Ferić je, podsjetimo, ušao u drugi krug s Borisom Miletićem osvojivši 21 posto, u odnosu na Miletićevih 47. O tome najviše pouzdanih informacija donosi GLAS ISTRE.

To je, kaže Bassanese, ono čemu su se nadali i još je jedna potvrda da se isplati biti uporan, imati svoj stav i iskazivati sva razmišljanja i promišljanja bez ikakve zadrške. Da je promjena spora, ali ne i nedostižna, naglasio je i Ferić i pritom se zahvalio sugrađankama i sugrađanima kao ključnim nositeljima promjene.

– Jučer su glasno “ne” štetnoj IDS-ovoj politici u Istri rekli građanke i građani Buzeta, Vodnjana, Brtonigle, Oprtlja, Gračišća, a vjerujte mi za dva tjedna to će reći i građani i građanke Pazina. Isto tako, vjerujem da će Istrijani i Istrijanke i Borisu Miletiću kazati “ne”, naglasio je Ferić.

– Ono što je izuzetno bitno za političku higijenu najvećeg istarskog grada je to da IDS u gradskom vijeću grada Pule nema većinu. Već je sada izvjesno da je sadašnji vršitelj župana Fabrizio Radin izgubio u utrci za zamjenika gradonačelnika grada Pule. To samo govori o štetnoj politici koju su Radin i Miletić vodili u gradu Puli, o svim onim aferama od Kaštijuna do pokušaja privatizacije plaža, do koncesija na 100 godina koje nisu dale danak, istaknuo je Ferić. Detaljnije na LINKU

DEMOS MEDIA