Plenković nakon GSV-a: Hrvatska očuvala radna mjesta…

Plenković nakon GSV-a: Hrvatska očuvala radna mjesta…

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na 235. tematskoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća. Raspravljalo se o reguliranju rada nedjeljom kroz Zakon o trgovini, Akcijskom planu za provedbu Europskog stupa socijalnih prava te revidiranim EU smjernicama za regionalne potpore. Javlja HRT

– Održali smo zaista sadržajnu sjednicu GSV-a. Raspravili smo tri važne teme važne za hrvatsko društvo, važne za gospodarstvo, važno za radnike. Ministar Aladrović i ja dali smo izvješće o socijalnom summitu u Portu o europskom stupu socijalnih prava gdje smo svim partnerima predstavili napore Hrvatske u ovoj krizi bez presedana, rekao je Plenković.

– Hrvatska je u proteklih 15 mjeseci pravodobnim, snažnim i čvrstim angažmanom, naglašavam ovdje nezaobilaznu i nezamijenjivu ulogu države, očuvala radna mjesta, 

Vlada je najavila da će po treći put pokušati donijeti zakon kojim će se zabraniti, odnosno ograničiti rad trgovina nedjeljom. Oba prethodna zakona pala na Ustavnom sudu 2004. i 2009. godine.

Kada se odlučivala na koji način ići u regulaciju rada nedjeljom, Vlada se, rekao je u Poslovnom tjednu Hrvatskog radija bivši ministar i saborski zastupnik Marko Pavić, između ostalog vodila mišljenjem građana. Provela je anketu koja je pokazala da dvije trećine njih smatra da baš nedjelja treba biti slobodna.