Jutros je Gospić najhladniji grad u Hrvatskoj, ponovno uključuju grijanje

Jutros je Gospić najhladniji grad u Hrvatskoj, ponovno uključuju grijanje

Gospić je sa +3,4 stupnja C bio najhladnije mjerno mjesto DHMZ u Hrvatskoj. Sličmo je bilo i u Otočcu sa +4,2 stupnja, dok su Zavižan i NP Plitvička jezera imali +4 stupnja C. Ličani su navikli na oštriju kontinentalnu klimu, ali ova godina je “prekrdašila” kada je riječ o hladnoći. Zanimljiv tekst na tu temu danas donosi NOVI LIST

Nad većinom kuća i zgrada u Lici jutros se vidio dim. Tome su razlog temperature zraka koje su diljem Like bile nadomak točke smrzavanja. I dok nam iz primorskih krajeva uskoro stižu prve trešnje, u Lici su jutros u 6 sati temperature zraka bile podosta niske za ovo doba godine.

Gospić je sa +3,4 stupnja C bio najhladnije mjerno mjesto DHMZ u Hrvatskoj. Sličmo je bilo i u Otočcu sa +4,2 stupnja, dok su Zavižan i NP Plitvička jezera imali +4 stupnja C.  Posvuda je bilo vedro, ponegdje uz slabu maglu.

U ličkim školama i ostalim ustanovama uključivali su se sustavi centralnih grijanja barem u prvih sat-dva rada kako bi se malo razbila hladnoća, dok su domaćinstva posezala za zadnjim komadima drva u podrumima.

DEMOS MEDIA