SIPA privela Zorana Mamića…

Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su Zorana Mamića, neslužbeno doznaju 24 sata.

Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi sudac za izručenja trebao utvrditi koje dokumente posjeduje. Ukoliko ima važeće dokumente koji potvrđuju da je BiH državljanin, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

“Ono što za sad mogu reći je da smo zaprimili zahtjev Interpola iz Zagreba i da smo po tom zahtjevu počeli postupanja. Javnost ćemo tokom dana obavijestiti o više detalja”, rekao je za 24sata Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Podsjetimo, hrvatska je policija prošli tjedan izdala tjeralicu za Zoranom Mamićem nakon što je on i službeno proglašen bjeguncem. Za Mamićem je raspisan europski uhidbeni nalog i Interpolova crvene tjeralice.

Policija je na potjernici, uz osobne podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za potjernicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, davanja mita i zloupotrebe povjerenja u ekonomskom poslovanju.

On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi također u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav prijedlog odbijen.

Zoran Mamić je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Prenosi N1