Dulibić tuži Zadravec: “Sudskim putem istinu ću istjerati na čistac, prešla je sve granice”

Dulibić tuži Zadravec: “Sudskim putem istinu ću istjerati na čistac, prešla je sve granice”

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnica Tomislav Dulibić tuži dr. Dijanu Zadravec za klevete izrečene u javnosti.


Zbog izjava i tvrdnji bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. Dijane Zadravec izrečenih u jednoj televizijskoj emisiji, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Tomislav Dulibić tužit će Zadravec. Donosi dnevnik.hr

U javno izrečenim, ničim potkrijepljenim objedama protiv više osoba, među kojima je i Tomislav Dulibić, bivša voditeljica radiologije iznijela je niz neistina o udruživanju u interesne skupine za ostvarivanje protupravnih djela, o zataškavanju kriminalnih radnji u toj bolničkoj ustanovi, te da je Tomislav Dulibić dio kriminalne skupine i suvlasnik u privatnim klinikama, stoji u priopćenju. 

“Odlučio sam sudskim putem istjerati na čistac istinu jer je dr. Zadravec u svojim javnim istupima posljednjih dana prešla sve granice. Optužuje ljude na sve strane bez ijednog dokaza, želi u javnosti stvoriti dojam kako je ona jedina na strani istine, a svi ostali u KBC-u Sestre milosrdnice i oko nje svijet kriminala i lopovluka.

Niti sam u bilo kakvom suvlasništvu s bilo kime u privatnim klinikama niti stvaram bilo kakva udruženja protiv dr. Zadravec, ali kao odgovoran predsjednik Upravnog vijeća, zajedno s drugim članovima tog tijela, inzistiram na sređivanju stanja u toj važnoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj, kojeg je, među ostalim, prouzročila i sama dr. Zadravec.

Ne može se i ne smije javni prostor koristiti za vlastite uske interese, a pri tome nanositi nemjerljivu štetu ugledu osoba i ustanova. Zato vjerujem da će sudski pravorijek, kada god stigne, odagnati svaku sumnju od prozvanih osoba i ustanova”, izjavio je državni tajnik Tomislav Dulibić i dodao da će u petak, 21. svibnja 2021. godine Upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice raspisati natječaj za izbor novog ravnatelja te ustanove.