Varaždinac nosio majicu na kojoj je bila slika marihuane, sud ga kaznio…

Varaždinac nosio majicu na kojoj je bila slika marihuane, sud ga kaznio…

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donesene početkom travnja 2021. godine, kojom se 40-godišnji Varaždinac novčano kažnjava zbog kršenja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

“Vršio je promidžbu marihuane”

Kako je istaknuto u presudi, okrivljenik je “kriv što je dana 22. 12. 2019. godine oko 00,10 sati u mjestu Podevčevo, parkiralište, na sebi nosio majicu na kojoj je istaknuto tj. na kojoj je otisnuta slika lišća droge marihuane, a na koji način je isti vršio promidžbu, oglašavanje i prezentiranje droge marihuane”.

Na taj je način, stoji u presudi, prekršio članak 4. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, koji glasi: “Zabranjen je svaki oblik promidžbe i oglašavanja droge i nove psihoaktivne tvari, izrade, posjedovanja, uporabe i prometa droga i novih psihoaktivnih tvari te promidžba i oglašavanje označavanjem i prezentiranje slikom, crtežom ili na bilo koji drugi način.”

Majica će biti uništena

Sudac varaždinskog suda odlučio je okrivljenika kazniti novčanom kaznom u visini 300 kuna, a mora platiti i 100 kuna troškova sudskog postupka.

U presudi je dodatno istaknuto da će se po pravomoćnosti ove presude “crna majica s kapuljačom S veličine na kojoj se nalaze istaknuti znakovi marihuane uništiti”.

Stranke u sporu na presudu se mogu žaliti u roku od osam dana od primitka presude, navodi Varaždinski.hr.