Lukašenko ima ludu verziju priče odakle je stigla prijetnja bombom: ‘Prešli ste crvenu liniju!‘

Lukašenko ima ludu verziju priče odakle je stigla prijetnja bombom: ‘Prešli ste crvenu liniju!‘

Lukašenko, često nazivan i “zadnji europski diktator”, optužio je “protivnike naše zemlje” da žele “zadaviti Bjelorusiju”

Nakon što je Bjelorusija od strane zapadnih država optužena da je u nedjelju “otela” zrakoplov Ryanaira na putu iz Atene u Vilnius kako bi uhitila oporbenog aktivista Romana Protaševiča koji je u njemu letio, o tom se incidentu oglasio i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Lukašenko, često nazivan i “zadnji europski diktator”, optužio je “protivnike naše zemlje” da žele “zadaviti Bjelorusiju”. Pritom je i oštro branio postupak Bjelorusije koja se odlučila na prisilno spuštanje Ryanairova aviona te je optužio sve kritičare da su “prešli crvenu liniju i potpuno napustili zdrav razum u napadima na Bjelorusiju”.

Bjeloruski čelnik također je poručio da je prijetnja u kojoj se tvrdilo da je na avionu eksplozivna naprava, što su bjeloruske vlasti navele kao razlog spuštanja aviona u Minsk, došla iz Švicarske. Također je dodao da “vanjske sile” vode hibridni rat protiv njegove zemlje.

Lukašenko je poručio i da je “apsolutna laž” da je borbeni avion MiG 29 prisilio zrakoplov Ryanaira na slijetanje:

 – Ja sam zakonito postupao da zaštitim naše ljude, kazao je Lukašenko pa potom i uhićenog aktivista i novinara Protaševiča optužio za poticanje “krvave pobune”. Piše Jutarnji list