Glavašević: Bujica laži protiv Tomaševića plaćena je od stožera Miroslava Škore…

Glavašević: Bujica laži protiv Tomaševića plaćena je od stožera Miroslava Škore…

Bojan Glavašević, nezavisni saborski zastupnik, gostovao je u Novom danu.

Prokomentirao je policijsku pratnju Tomislava Tomaševića.

“Ovo što Miroslav Škoro radi, ta bujica laži protiv Tomaševića dolazi i plaćena je od stožera Miroslava Škore. To sigurno može uzrokovati ugrozu da Tomašević dobije zaštitu. Bez obzira što kažu u Škorinom stožeru, policija je nepristrana i profesionalna. Ako postoji sigurnosna procjena, Tomašević je mogao dobiti pratnju. Donosi N1

Fred MatićVesna Nađi i ja imali smo policijsku zaštitu 24 sata na dan upravo zato što su nama takve identične stvari radili manje više identični ljudi. To je odraz prezira Škore prema građanima”, rekao je Glavašević, dodavši kako se svaki dan i serviraju nove stvari i ne vjeruje da to itko više može povjerovati u njih.

Istaknuo je da se serviraju ogromne količine laži bez brige o posljedicama, za što se koriste društvene mreže: “Ovo je sigurno nešto što dosad u Hrvatskoj nismo vidjeli. Taj model je doživio vrhunac u vrijeme Donalda Trumpa. Ovo je klasična propaganda. Mislim da su građani svjesni da se tome ne može vjerovati.”

Napad na obitelj

“I Škoro je svojevremeno bio meta napada na obitelj i smetalo mu je što se uvlače u kampanju. Sada je uvukao oca Tomaševića i plaćao oglase na mrežama u kojima piše da se Tomašević odrekao oca. To je dno dna. Ako ti smeta kad se govori o tvojoj obitelji, a ti gaziš druge obitelji, to sve govori o tebi. Tomašević to nikako nije zaslužio”, rekao je Glavašević.

Ističe da je vrijeme da se takvim stvarima kaže ne: “Obitelji nisu zaslužile da ih se povlači po blatu.”

“Bili smo izloženi huškanjima upravo zato što nismo šutjeli”

Osvrnuo se na Plenkovićeva izjavu da kad huškanje dolazi od Škore prema njemu ili HDZ-u, onda to za ljevicu ne postoji.

“Neki od nas bili su izloženi mržnji, huškanjima i prijetnjama upravo zato što nismo šutjeli. Kada su huškali prtotiv Matića, Nađi i mene, Plenković je bio u šatoru. Njegova stranka imala je koristi od tog huškanja. Kasnije se čudi što se opekao na toj vatri.

Smiješno je da premijer u izjavi govori da Škoro huška i laže, a dvije minute kasnije ponavlja Škorine laži o Zeleno-lijevoj koaliciji”, dodaje.

Tranzicija vlasti u Zagrebu

Očekuje da će tranzicija vlasti u Zagrebu razotkriti opseg svega što se događalo, nakon 20 godina, kako je rekao, šerifskog modela vladanja. Zagreb ima 27 pročelnika, a Glavašević navodi da “ti ljudi jako dobro znaju kako su dobili te poslove i da se bez amena Milana Bandića u gradu ništa niije moglo učiniti.”