Dragan Jelić: I ja i sugrađani očekujemo promjenu, Dusparin način vladavine je prošlost…

Dragan Jelić: I ja i sugrađani očekujemo promjenu, Dusparin način vladavine je prošlost…

Napeti drugi krug lokalnih izbora ove nedjelje očekuje i Slavonski Brod. S dugogodišnjim gradonačelnikom Mirkom Dusparom u drugi krug je ušao kandidat HDZ-a Dragan Jelić. S njim smo razgovarali o finišu kampanje.

Kakva su vaša očekivanja u II. krugu?

Očekujem promjenu u Slavonskom Brodu. Očekuju je i moji sugrađani jer je velika većina njih podržala kandidate koji su zadnje četiri godine, ali i tijekom kampanje, jasno kritizirali šesnaestogodišnji način vladanja Mirka Duspare. Veseli me da i u Gradskom vijeću postoji konsenzus o nužnoj promjeni među izabranim vijećnicima. Upravo zato sam siguran da ćemo svi zajedno uspjeti izboriti promjenu u drugom krugu izbora. Pišu 24sata

Uglavnom se govori o mladima, što je pohvalno, ali što planirate učiniti i za Brođane u starijoj dobi?

Tu je naš plan poprilično konkretan. U suradnji s resornim ministarstvom i županijom proširit ćemo kapacitete brodskog Doma za starije i nemoćne. Pokrenut ćemo i izgradnju novih domova za umirovljenike javno privatnim partnerstvom. Gospodin Duspara to je obećavao 2013. i 2017. godine, ali ništa nije po tom pitanju napravio. Osim što je prevario strane investitore koji su planirali raditi u gradu. I taj projekt ću pokrenuti s mrtve točke u dogovoru s investitorima.

Isto tako, otvorit ćemo ured za umirovljenika u gradskoj upravi, raditi na otvorenju novih klubova umirovljenika te im za njihov rad omogućiti prostorije mjesne samouprave. Također, nastavit ćemo projekte pomoći umirovljenicima kroz razne socijalne programe, ali i projekt „Zaželi“ kojeg smo razvili u ministarstvu, a koji pokazuje kako se uspješno može voditi skrb o našim najstarijim sugrađanima.

Što mislite o protukandidatu Mirku Duspari?

Njegovo vrijeme i vrijeme njegovog načina vladavine prošlo. Vodio sam pozitivnu kampanju, cijelo vrijeme komunicirao svoje planove, projekte i ideje za bolji grad, što nažalost nije bio slučaj s druge strane. Gospodin Duspara je već 16 godina u gradskoj vlasti i vjerujem da će mu to iskustvo biti dragocjeno u njegovom budućem poslu gradskog vijećnika.

Smatrate li da je nakon 16 godina došlo vrijeme da upravljanje gradom sadašnji gradonačelnik prepusti nekom drugom?

Bez promjene nema napretka u Slavonskom Brodu. U drugom krugu Brođani biraju između dva različita čovjeka – dva različita smjera za naš grad. S jedne strane znaju što mogu očekivati jer i nakon 16 godina gospodin Duspara obećava da će „u iduće četiri izmijeniti grad“. Svi dobro znaju da to nije istina.

S druge strane pred svoje sugrađane stavljam sav svoj entuzijazam, znanje i rad da naš grad može postati bolje mjesto za život. U nedjelju krećemo ispočetka, razlika je nikad manja, oporba nikad ujedinjenja i znam da se zajedno možemo izboriti za promjenu. Pozivam sve da izađu na izbore i daju svoj glas za promjenu.