Komedija ili drama u Zadru: Na sjednicu dolazi Ričard, nema koalicije ni sa kime…

Komedija ili drama u Zadru: Na sjednicu dolazi Ričard, nema koalicije ni sa kime…

Unatoč pobjedi Branka Dukića, građani su poslali poruku da nisu zadovoljni ni s jednim ni s drugim kandidatom, jer je od obojice više glasova u gradu dobio neovisni kandidat za župana Ivica Žuvela, izjavio je Enio Meštrović, o čijih sedam vijećnika ovisi većina u zadarskom Gradskom vijeću, piše HRT.

– Do subote se trebam sastati sa svim svojim ljudima, da zaključimo ovaj naš pravac od početka kakav je. Dakle, mi ne skrećemo od onoga što smo poručili ljudima kako ćemo ih zastupati. Sigurno ostajemo iza malog čovjeka kojega ćemo zastupati. Koliko god to smiješno zvučalo, ali za sebe ne tražimo ništa, stat ćemo samo na branik malih ljudi, iskomunicirat ćemo između sebe na koji način i što se može napraviti, ali sigurno nema koalicije ni s kim!, izjavio je za Radio Zadar Enio Meštrović.

Dodao je kako žele otvoriti prostor svima koji su kvalitetni da mogu napredovati bez predočenja stranačkih iskaznica. Izrazio je želju da sve što se iduće četiri godine bude radilo u Gradu Zadru bude transparentno i na uvid svim građanima.

– Treba definitivno poslušati ljude, što oni žele, a oni žele promjene. Nisu zadovoljni kako se radi zadnjih trideset godina, pogotovo zadnjih četiri do osam godina, gdje se gradska vlast uljuljala u svoju sigurnost. Građani su dali do znanja da žele neke nove vjetrove, mi smo tu da ih zastupamo i da otvorimo pravce te da se ti vjetrovi ostvare i zapušu, poručio je Meštrović.

Pitali su ga tko dolazi na konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća – Ričard ili Enio. Doći će Ričard, jer je on izabran, dok je Enio Meštrović dvaput izgubio izbore, a poslije toga ću ga ja morati potpisati zato što ja imam osobnu kartu, rekao je Meštrović, te dodao da će se morati tu i tamo mijenjati na sjednicama, jer Ričardu već stižu ponude za kazalište i film, piše HRT.