Uz jučerašnji Svjetski dan bicikala

Uz jučerašnji Svjetski dan bicikala

Usvojenom rezolucijom ističu se prednosti bicikla kao jednostavnog, pouzdanog, dostupnog, čistog i ekološki prikladnog održivog načina prijevoza te daje priznanje kao sredstvu razvoja, poticanja kreativnosti i društvene uključenosti zbog omogućavanja pristupa obrazovanju, zdravlju i sportu.

Obilježite i vi Svjetski dan bicikla te danas i tijekom ovog radnog tjedna ostavite svog limenog ljubimca na parkingu. Neka to postane vaša svakodnevna navika, a time nećete samo izbjeći prometne gužve, već ćete utjecati na smanjenje štetnih emisija te naposljetku učiniti i nešto dobro za svoje zdravlje. Kaže se na LINKU

„Pozivamo vas da u svojim sredinama potičete sugrađanke i sugrađane na korištenje bicikla kao načina izbjegavanja svakodnevnih prometnih gužvi! Za gradsko bicikliranje do posla, fakulteta, škole, trgovine, zubara, tržnice, kina, kafića… nije neophodna posebna sportska oprema, biciklistički dresovi i slično. Bicikl se može voziti i u haljini, odijelu, suknji, trapericama i u čemu god se osjećate ugodno“, poručuju iz Sindikata biciklista.

DEMOS MEDIA