Dječak (5) preminuo u vrelom autu, otac na krim obradi: Zaboravio ga zbog hitnog poziva s posla?

Dječak (5) preminuo u vrelom autu, otac na krim obradi: Zaboravio ga zbog hitnog poziva s posla?

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu, BMW-u sa zatamnjenim staklima, nitko ga nije primijetio ni čuo

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak poslijepodne je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić, a odmah je obavljen i policijski očevid koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije. U istragu se uključilo i Županijsko državno odvjetništvo.

Od stravičnog prizora preminulog dječačića ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo.

Kako neslužbeno doznaje Šibenski.hr, dječak je imao pet godina. Otac mu je profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano jutro.

Automobil je ostavio preko puta vojarne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata poslijepodne nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao beživotno malo tijelo.

Cijelo jutro dok je dječak bio u vozilu nitko ga nije primijetio ni čuo. U blizini se obavljaju radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše Šibenski.hr.

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako doznaje Šibenski.hr u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu. Prenosi Jutarnji list