Bošnjaković: Ovim događajem će povjerenje u pravosuđe biti niže nego što jest

Bošnjaković: Ovim događajem će povjerenje u pravosuđe biti niže nego što jest

Jutros u programu HRTV-a Protekli je dan obilježila vijest o uhićenjima osječkih sudaca koje je bivši prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić optužio za korupciju. To su Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić, a priveden je i osječki poduzetnik Drago Tadić. Sinoć su USKOK-ovi istražitelji u Zagrebu ispitali trojicu od njih. Darko Krušlin dva je sata iznosio obranu, a sudac Zvonko Vekić bit će ispitan danas.

“U mreži Prvog” Hrvatskog radija gostovali su saborski zastupnici Arsen Bauk (SDP), Dražen Bošnjaković (HDZ) i Dalija Orešković (Centar) i komentirali situaciju oko uhićenja osječkih sudaca i stanje u pravosuđu.

Dražen Bošnjaković 
je rekao kako je situacija oko uhićenja sudaca vrlo neugodna i loša poruka građanima koji ionako imaju nisko povjerenje u sudstvo.

– Ovim događajem će povjerenje u pravosuđe biti niže nego što jest. Usprkos svemu, tijelima treba omogućiti da vode sudski postupak. Svi u ovom sudskom postupku trebaju staviti ono što imaju i tu ne treba raditi bilo kakve pritiske. Treba razdvojiti veliki niz sudaca od ovoga veliku većinu sudaca koji pošteno rade svoj posao. Veliki broj predmeta se zaprima i rješava na sudovima. To ne bi bilo moguće da nema u sustavu časnih i vrijednih sudaca, rekao je.

Bošnjaković smatra kako treba podržati mjere koje vode prema sigurnijem načinu i provjeri sudaca. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA