Četvero uhićenih zbog sumnji na kriminal u tvrtki u sklopu Holdinga, među njima i rukovoditelj

Četvero uhićenih zbog sumnji na kriminal u tvrtki u sklopu Holdinga, među njima i rukovoditelj

Riječ je o navodnom gospodarskom kriminalu u vezi s GSKG-om, tvrtkom za upravljanjem stambenim objektima u vlasništvu ZG holdinga

Kriminalisti iz Policijskoga nacionalnoga Uskoka (PNUSKOK) jutros su u koordinaciji s Uskokom, na području Zagreba uhitili više osoba zbog sumnji na gospodarski kriminal povezan s Gradskim stambeno-​komunalno gospodarstvom (GSKG), tvrtkom za upravljanjem stambenim objektima u vlasništvu Zagrebačkoga holdinga.

U tijeku su pretrage stanova osumnjičenika od kojih je jedan zaposlenik GSKG-a, dok su druge osobe privatni poduzetnici te direktori tvrtki koje su poslovale s GSKG-om. GSKG je vodeći upravitelj stambenih zgrada u Zagrebu i Hrvatskoj, a prema podacima s njihove web stranice održavaju i upravljaju s oko 173.000 prostora, ukupne površine preko 10.000.000 m2.

DORH je u priopćenju potvrdio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. 

Navedene radnje provode se u odnosu na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv gospodarstva. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navodi se u priopćenju.

MUP: U Zagrebu uhićene četiri osobe

Ravnateljstvo policije je priopćilo da su u završnoj fazi kriminalističkog istraživanja tijekom uhićene četiri osobe koje će biti predane pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s USKOK-om provode kriminalističko istraživanje nad četiri osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva. Tijekom jutra na području Zagreba policija je uhitila sve četiri tražene osobe, od čega jednog rukovoditelja iz trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zagreba te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u, poručili su iz policije u priopćenju.