Drastične promjene kod vatrenih, evo tko su 11 vatrenih za utakmicu protiv Čeha….

Drastične promjene kod vatrenih, evo tko su 11 vatrenih za utakmicu protiv Čeha….

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 18 sati u Glasgowu na Hampden Parku igra utakmicu 2. kola Europskog prvenstva protiv Češke. ‘Vatreni’ su u 1. kolu izgubili od Engleske 1:0 i sada nemaju pravo na kiks ako žele ostati u igri za plasman u osminu finala. Izbornik Zlatko Dalić odlučio ‘osvježiti’ postavu i protiv Čeha krenuti ofenzivnije nego na utakmici protiv Engleza

‘Cijenimo našeg protivnika. On je u komfornijoj situaciji od nas. Nama treba pobjeda, treba nam dobar rezultat i vjerujem da smo spremni za to. Optimist sam jer nismo igrali loše protiv Engleske i Belgije, najbolje reprezentacije na svijetu. Falilo je igre prema naprijed i na tome smo puno radili, moramo biti puno okomitiji i stvarati više prilika’, rekao je izbornik Zlatko Dalić u najavi današnje utakmice u razgovoru za HRT.

Kako se nakon posljednjeg treninga činilo, Dalić će na Čehe krenuti s puno ofenzivnijom postavom od one koja je istrčala protiv Engleza. Odlučio je izbornik preuzeti rizik pa se u prvih 11 vraća jedan od naših najiskusnijih reprezentativaca Dejan Lovren koji još od travnja ima problema s ozljedom ligamenata koljena. Lovren od tada nije odigrao niti jednu utakmicu, ali sada je spreman pa će Duje Ćaleta-Car preseliti na klupu.

‘Ako je spreman, Lovren će zaigrati. Nama treba čovjek koji ima takvu motivaciju i sigurnost’, potvrdio je Dalić.

Na klupu za pričuve će preseliti još neki koji su započeli utakmicu s Englezima. Prema najavama samog izbornika koji tvrdi da će ići s puno ofenzivnijom postavom, iako i dalje u tajnosti drži prvi sastav za utakmicu s Češkom, može se zaključiti kako su svoje mjesto ‘startera’ izgubili Mateo Kovačić i Andrej Kramarić. Umjesto njih bi danas u Glasgowu trebali utakmicu započeti Nikola Vlašić i Josip Brekalo, a na lijevom beku će – kao i protiv Engleza – zaigrati Joško Gvardiol!

‘Nažalost, Borna Barišić je ozlijeđen i nije 100 posto spreman. Joško Gvardiol ostaje u momčadi, odigrao je dobro protiv Engleske. Dapače, ja ne mogu shvatiti kritike na njegov račun. U hrvatskoj reprezentaciji se pojavi dečko od 19 godina kojeg svi poštuju i cijene, a mi ga napadamo. Stao sam u njegovu obranu i rekao mu da ako je netko kriv, ja sam kriv. Rekao sam mu i da je pun samopouzdanja i da takve igrače Hrvatska treba. Žao mi je da ga se napalo i da ga se proglasilo nekakvim krivcem. On nije nikakav krivac, čuvao je najskupljeg igrača na svijetu, Fodena. Moja podrška Gvardiolu i on će igrati’, potvrdio je Dalić u razgovoru za HRT.

Dakle, Dalić se odlučio za formaciju 4-2-3-1 te je na golu i dalje nedodirljiv Dominik Livaković, stoperski par činit će Dejan Lovren i Domagoj Vida, na lijevom beku će biti Joško Gvardiol, a na desnome Šime Vrsaljko. Dva centralna vezna će biti kapetan Luka Modrić i Marcelo Brozović, na krilima će biti Ivan Perišić i Josip Brekalo, ‘povučena špica’ će biti Nikola Vlašić, a u samom vrhu napada ostaje velika enigma hoće li od prve minute zaigrati Ante Rebić ili Bruno Petković!

Sastav Hrvatske (4-2-3-1) za utakmicu s Češkom (petak, 18. lipnja, 18 sati, Glasgow, Hampden Park):

Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Brozović – Brekalo, Vlašić, Perišić – Rebić (Petković)

Činjenica je da je ovo napadačka postava ‘vatrenih’ jer Zlatko Dalić mora ići na sve ili ništa. Pobjeda je imperativ…

‘Cilj je poboljšati ofenzivnu igru i tu će biti promjena. Moramo napasti, ali ne se i u potpunosti otvoriti. Ne smijemo ići u suludu jurnjavu, treba nam pozitivan rezultat. Neće nam biti lako, ali ja sto posto vjerujem u reprezentaciju. Igrači su svjesni situacije da nam trebaju četiri boda iz dvije utakmice da prođemo dalje. Nadam se da ćemo onda igrati negdje gdje će biti naši navijači jer dopalo nas je najgore moguće. Igramo u državama gdje ne mogu doći naši navijači, a sami znate kolika su nam oni snaga’, zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.