Nezavisna vijećnica Slavica Lemaić svojom listom ne podržava nikoga, osim…

Nezavisna vijećnica Slavica Lemaić svojom listom ne podržava nikoga, osim…

Nakon neuspjele konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća Slavonskog Broda u kojoj ni jedna lista nije imala potrebnu većinu za sastavljanje većine u Gradskom vijeću sasvim je očito da na red dolazi “politička trgovina” osvojenim mandatima pravdajući to interesom građana.Ova jeftina piarovska smicalica odavno je poznata u postizborno vrijeme s kojom su se pravdale i prirodne i neprirodne koalicije.

Iako se svi kunu da su spremni na ponovljene izbore u Slavonskom Brodu, to se sasvim sigurno neće dogoditi. Niti jedna lista nije i ne može biti sigurna u ponovljeni rezultat, pogotovo nezavisne, pa će se i u ovom slučaju Gradsko vijeće konstituirati nakon političke trgovine koju će i ovaj puta pravdati interesom građana.

Potvrda tome je i facebook status nezavisne Slavice Lemaić kojeg prenosimo u cijelosti:

Neuspjeli pokušaj konstituiranja Gradskog vijeća potvrda je naše tvrdnje da gradonačelnikova politička stranka nema podršku većine u Gradskom vijeću, a nema je ni HDZ. Pri glasanju o izboru članova Mandatne komisije nismo nikoga podržale jer ostajemo dosljedne i vjerne građanima koji su glasali za nas. Borimo se za istinske promjene! Naša nezavisna lista otvorena je za suradnju sa svima, ali isključivo pod uvjetom postizanja čvrstog političkog dogovora o promjeni načina upravljanja gradom i gradskih prioriteta za koje smo se zalagale u našem predizbornom programu. Nakon jučerašnjeg neuspjelog konstituiranja Gradskog vijeća svima koji žele političku suradnju s nama mora biti jasno da nam je provedba ključnih dijelova našeg predizbornog programa iznad naših osobnih interesa, pa i pod cijenu da ostanemo oporba. Naš politički cilj je promjena gradske politike na korist svih građana. Bez postizanja dogovora o zajedničkom sveobuhvatnom programu razvoja grada za iduće četiri godine nećemo nikoga podržati jer bi to bila izdaja građana koji su nam poklonili svoje povjerenje.“- napisala je Lemaić