Pripreme za more: Uz ove super savjete tvoja će koža zablistati u trenu…

Pripreme za more: Uz ove super savjete tvoja će koža zablistati u trenu…

  • Zagrljaj i fizički dodir uopće ključni su elementi našeg emocionalnog i kognitivnog razvoja, a istraživanja pokazuju da je to jedna od stvari koja nam je tijekom pandemije najviše nedostajala

Saznaj koliko je dodir važan za život čovjeka te svoju kožu i sada se, kada se nazire kraj pandemije, pripremi za najnježnije dodire

Donosimo ti 7 provjerenih savjeta uz koje će tvoja koža opet biti glatka i nježna na dodir. Prenose 24 sata

Mnogi od nas vjerojatno nisu ni razmišljali o tome koliko važnu ulogu imaju naizgled male i neprimjetne stvari, kao što su, primjerice, osmijeh ili zagrljaj nama drage osobe. Zbog još uvijek aktualne pandemije koja je obilježila proteklih godinu i pol dana naših života, spoznali smo koliko zapravo neke stvari uzimamo zdravo za gotovo. Izbjegavanje bliskosti i dodira uvelike je utjecalo na sve nas.

Moć dodira veća ja nego što misliš

Dodir ima ogromnu moć! Kada naše tijelo osjeti dodir usporavaju se otkucaji srca, a krvni tlak vraća se na normalnu razinu, smanjuju se simptomi anksioznosti i depresije, smanjuje se razina hormona stresa, a povećava razina hormona sreće te se osnažuje imunološki sustav. Znanstveno je dokazano da dodir pomaže ublažiti uznemirenost povezanu s demencijom, pomaže napretku nedonoščadi, a može i produžiti život.

Nadoknadi izgubljeno vrijeme

U sklopu inicijative #CareForHumanTouch NIVEA svake godine provodi anketu diljem svijeta u koju je uključeno više od 11.000 ljudi, a dojmljivo otkriće je da mnogi ljudi ne doživljavaju gotovo nikakav fizički dodir, što je dodatno pogoršala globalna pandemija. No, sada kada se život polako vraća u normalu, konačno ćemo ponovno moći vratiti izgubljene navike i nekoga bez straha dodirnuti, zagrliti i poljubiti.

Prvo što će svatko primijetiti u tom trenutku je tvoja koža.

Suha i hrapava koža nikome nije primamljiva i zato nemoj zaboraviti podariti joj njegu kakvu zaslužuje. Kako bi tvoja koža bila što nježnija za dodire, donosimo ti 7 koraka njege kojih bi se trebala religiozno pridržavati.

7 koraka za nježniji dodir:

1. Suho četkanje Stres modernog života može te natjerati da zaboraviš na njegu tijela, no ona je ključna za dobrobit tvoje kože. Ako si zapostavila svoju kožu, podari joj poseban tretman suhog četkanja (engl.- dry brushing). Riječ je o tehnici koju je prije 30 godina uveo finski doktor Paavao Airola, a koja omogućuje čišćenje kože, uz istovremenu detoksikaciju unutarnjih organa. Sve što ti je potrebno je četka s dugačkom ručkom, napravljena od prirodnih čekinja. Četkanje se uvijek radi na suho, a poželjno je ujutro prije tuširanja. Dugačkim, ravnim pokretima četkajte noge od stopala prema gore, zatim ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgo prema dolje i trbuh odozdo prema gore. Takvo četkanje će usmjeriti limfu prema srcu. Nakon četkanja potrebno je otuširati se ili okupati, kako bi sa sebe uklonili stanice stare kože i toksine koji se oslobađaju u ovom procesu.

2. Hidratacija iznutra i izvana Koža na našim tijelima izložena je stresovima svakodnevnog života, radi čega može ostati dehidrirana. Kako bi održala njeno zdravlje, važno je da nadoknadiš izgubljenu vlažnost i pružiš joj posebnu njegu. Osim redovite hidratacije iznutra – ispijanjem barem dvije litre vode dnevno, važna je i hidratacija izvana koju ćeš koži osigurati redovitim tuširanjem. Tuširanjem se rješavamo svih nečistoća i znoja kako bi koža bila čista i svježa.

Više pročitajte ovdje