Puljak zabranio sva zapošljavanja u gradskim ustanovama i firmama, postoji samo jedan izuzetak

Puljak zabranio sva zapošljavanja u gradskim ustanovama i firmama, postoji samo jedan izuzetak

Gradonačelnik Ivica Puljak odlučio je uvesti reda unutar gradskih firmi i same Banovine

Gradonačelnik Ivica Puljak odlučio je uvesti reda unutar gradskih firmi i same Banovine, pa je prethodnih dana, kao što je poznato, razriješio sve članove upravnih vijeća dok je predložio je skupštinama gradskih firmi da opozovu gradske predstavnike, Slobodna Dalmacija.

Povukao je još jedan važan potez – donio je zaključak o zabrani zasnivanja radnih odnosa bilo otvaranjem novih radnih mjesta ili popunjavanjem upražnjenih radnih mjesta na određeno ili na neodređeno radno vrijeme, zaključivanje ugovora ili drugih akata temeljem kojih se obavljaju bilo kakvi poslovi.

To se odnosi na sve ustanove i institucije kojih je Grad Split osnivač kao vlasnik ili većinski vlasnik, kao i u trgovačkim društvima u kojima Grad Split ima potpune udjele u vlasništvu (kapitalu društva) odnosno da je većinski ili jedini dioničar.

Izuzetak od ove zabrane je mogućnost zapošljavanja, uz suglasnost gradonačelnika, samo u onim slučajevima kada je nužno provođenje hitnih zadataka ili izmjene propisa koji uvjetuju povećanje broja zaposlenih. Stručne i upravni odjeli Gradske uprave Grada Splita imaju dužost pratiti stanje oko ove tematike.

Zbog povećanja posla oko održavanja splitskih plaža, Puljak je ipak dao suglasnost za zapošljavanje šesnaest sezonskih radnika za potrebe gradske firme “Splitska” obala. Petnaest pomoćnih radnika čistit će plaže do 30. rujna, dok će jedan izvršitelj, radnik ili pak radnica dobiti ugovor do konca ove godine.