Nadbiskupe Hranića i Srakića kazneno prijavio tužiteljstvu: ‘Prevarili su me za milijunski iznos’

Nadbiskupe Hranića i Srakića kazneno prijavio tužiteljstvu: ‘Prevarili su me za milijunski iznos’

Vlasnik tvrtke koja je 1996. gradila objekt za Caritas obećava da će “platiti to oni do zadnjeg centa”. Odvjetnik Crkve, pak, iznosi posve drugu priču.

Tog četvrtka 17. lipnja nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić bio je posebno nadahnut primajući u posjet tri učenice, netom ovjenčane prvim mjestom na državnom natjecanju iz vjeronauka. Javlja RTL

Povodom primanja IKA je izvijestila da je nadbiskup Hranić trima djevojkama rekao da je zadivljen njihovim trudom i da im je rekao da “svojim stavovima i uvjerenjima, životom koji se gradi iz vjere, postaju svjetlo za sve koje susreću i s kojima žive”.

Sudeći prema dokumentu čiji faksimil posjeduje RTL.hr, otprilike nekako baš u tim trenucima nadležni referent u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku udario je žig kojim potvrđuje da je protiv Hranića zaprimljena kaznena prijava zbog prevare, povrede tuđih prava i prevare u gospodarskom poslovanju na štetu Marijana Ravlića i njegove građevinske tvrtke RAMS.

U istim trenucima taj nesretni žig sletio je i na drugu kaznenu prijavu, ovaj put protiv umirovljenog nadbiskupa Marina Srakića, u njegovom slučaju, doduše, samo zbog kaznenog djela prevare.

Ali, kako je objasnio Ravlić, podnositelj prijava kojima dvojicu nadbiskupa prijavljuje za milijunski kriminal, kod obojice je riječ o istoj priči koja počinje još 1996. kada je tvrtka RAMS iz Tenje kod Osijeka počela graditi “Duhovno rekreacijski centar Emaus” za lokalni Caritas.

Ravlić je o ovom slučaju već govorio za RTL-OVU pOTRAGU prije nekoliko mjeseci, u vrijeme kad se prijava za kaznena djela protiv nadbiskupa Hranića i Srakića nije spominjala. Tada je rekao da je bila riječ o poslu vrijednom 2.333.000 kuna, na zemljištu površine 18 hektara uz rječicu Karašicu na potezu između Osijeka i Valpova.

Tvrtka mu otišla u stečaj

“Prijavio sam nadbiskupe Hranića i Srakića Općinskom državom odvjetništvu”, potvrdio nam je Ravlić.

Više pročitajte OVDJE